Política

ESTAT ESPANYOL

Joan Carles de Borbó anava begut quan va caure a Botswana

Ho explica l’examant del rei emèrit en un nou pòdcast

L’accident va suposar l’inici del fi del regnat del pare de Felip VI

Nou pòdcast de Corinna Zu Sayn-Wittgenstein, examant del rei emèrit espanyol, Joan Carles de Borbó en què segueix fent públics els draps bruts del pare de l’actual monarca espanyol, Felip VI. En aquesta ocasió se centra en un dels episodis més recordats dels últims temps del rei emèrit al tron espanyol: la caiguda durant una cacera d’elefants a Botswana l’any 2012, que va comportar un gran rebombori per la crisi econòmica per la que estava passant l’Estat espanyol i va suposar l’inici de la fi del seu regnat.

L’empresària alemanya explica en aquest nou àudio que la nit de l’accident, en el qual Joan Carles de Borbó es va fracturar el maluc, el rei emèrit havia begut massa i l’endemà no se’n recordava de la caiguda: “No me’n recordo, però crec que ahir a la nit vaig caure”, afirma Corinna que li va dir el llavors monarca espanyol.

Arran de l’accident, Corinna explica que Joan Carles de Borbó va tenir una hemorràgia interna i ella va voler evacuar-lo en un avió medicalitzat, però l’entorn del rei emèrit no volia cridar l’atenció i la va forçar a traslladar-lo en el seu avió privat.

L’examant del Joan Carles de Borbó el descriu com un nen malcriat i afirma que, malgrat estar lesionat i a punt de ser operat, va continuar bevent alcohol. Un fet que la va escandalitzar, ja que estava medicat i, a més, l’alcohol podia interferir en l’operació quirúrgica. Quan va explicar a l’entorn del pare de Felip VI el que estava passant, l’aristòcrata explica que li van dir que no hi podien fer res. Ella va intentar fer-lo raonar, però va ser en va: “Sóc el rei i faig el que em dona la gana”, afirma que li va dir. “Era com un nen enrabiat”, diu.

Corinna Zu Sayn-Wittgenstein va organitzar la cacera a Botswana per celebrar el desè aniversari del seu fill, però va descobrir que el llavors monarca espanyol hi havia fet portar diverses caixes de vi.

Quan l’escàndol es va fer públic, la popularitat de Joan Carles de Borbó va caure i va es va disculpar públicament amb la ja famosa frase: “Ho sento molt, m’he equivocat, no tornarà a passar”. Dos anys després, el 19 de juny del 2014, va abdicar en favor del seu fill Felip.

El capítol del pòdcast de Corinna es titula “Matar Dumbo-Una cacera, l’accident i l’“ho sento molt” de Joan Carles”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona