Política

regne unit

Escòcia es prepara per al veredicte del Suprem britànic

L’SNP fa una crida a sortir al carrer dimecres, dia en què l’alt tribunal decidirà si Edimburg pot convocar un referèndum d’independència unilateral

També s’han convocat mobilitzacions a diverses ciutats europees

Escòcia es prepara per a una jornada considerada històrica. El Tribunal Suprem del Regne Unit decidirà demà si és legal que Edimburg convoqui un referèndum d’independència de manera unilateral, és a dir, sense el vistiplau del Parlament britànic. Es preveia que els jutges triguessin mesos a decidir. Més de vuit pàgines de material escrit ha estudiat, a banda d’analitzar els arguments que van exposar les parts en les dues vistes celebrades el mes passat, però la setmana passada l’alt tribunal britànic va anunciar que demà a tres quarts d’onze del matí hora català farà públic el veredicte.

Davant una decisió que marcarà el futur d’Escòcia, el Partit Nacional Escocès (SNP) ha instat la seva militància a sortir dimecres als carrers d’Escòcia conscient que el món els estarà mirant, informa aquest matí el diari escocès The National.

Europa per Escòcia, una iniciativa de la societat civil paneuropea, també ha preparat mobilitzacions en diferents ciutats europees, en el marc de les quals es llegirà una declaració de solidaritat amb el poble escocès de suport al dret a l’autodeterminació, informa el mateix mitjà, segons el qual s’han organitzat actes a Brussel·les, París, Roma, Berlín i Munic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia