Política

EUA-XINA

Comença la reunió entre Biden i Xi

És la primera trobada dels dos mandataris com a caps d’Estat i té l’objectiu de reduir les tensions entre els EUA i la Xina

La trobada té lloc a Bali un dia abans que comencia la cimera dels líders del G20

El president nord-americà, Joe Biden, i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, han començar la seva primera reunió com a caps d’Estat amb l’objectiu de reduir les tensions, que han portat a la relació bilateral més important del món a un dels moments més baixos.

La trobada ha començat passats dos quarts de sis de la tarda hora local i es desenvolupa en un hotel de l’illa indonèsia de Bali, on demà arrenca la cimera dels líders del G20.

El president nord-americà, Joe Biden, ha demanat al seu homòleg xinès, Xi Jinping, que busquin maneres de treballar junts per evitar que la rivalitat entre les dues potències desemboqui en un conflicte.

“Les nostres dues nacions comparteixen la responsabilitat de gestionar les seves diferències, hem d’evitar que la competició es converteixi en una cosa semblant al conflicte. Hem de trobar maneres de treballar junts en assumptes globals urgents que requereixen la nostra cooperació”, ha dit Biden a l’inici de la trobada entre tots dos.

Per la seva banda, el president xinès, Xi Jinping, ha expressat el seu desig de mantenir una conversa “franca” amb el seu homòleg nord-americà, Joe Biden, per millorar la relació entre les dues potències.

“Estic preparat per tenir una conversa franca i en profunditat sobre els temes d’importància estratègica per a la relació entre la Xina i els Estats Units en tots els temes d’importància global i regional”, ha dit Xi a l’inici de la trobada amb Biden.

Els dos líders s’han donat la mà com a salutació i s’han somrigut, posant per a les càmeres en una foto per a la història.

La cita bilateral arriba en un moment de tensió agreujada per les diferències pel que fa a la guerra d’Ucraïna o, més recentment, per la crisi de l’estret de Taiwan i les restriccions imposades per Washington a l’exportació d’equips de producció de semiconductors a la Xina.

Es tracta de la primera trobada en persona entre Biden i Xi des que el nord-americà va assumir el poder el gener del 2021.

L’última vegada que es van veure en persona va ser el gener del 2017, quan tots dos van coincidir al Fòrum Econòmic Mundial de Davos i Biden exercia com a vicepresident de Barack Obama (2009-2017).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul