Política

Albiach reclama a Aragonès un impost de solidaritat a les rendes altes

La líder dels comuns demana al president que no es deixi “marcar el pas” per Junts

Defensa els pressupostos estatals i diu que no s’entendria que algú els bloquegés per “interessos partidistes”

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, demana al president de la Generalitat, Pere Aragonès, un impost de solidaritat a les rendes més altes i que no es deixi “marcar el pas” per Junts en els pressupostos catalans. Durant l’acte de presentació de la candidata a l’alcaldia de Montcada i Reixac (Vallès Occidental), Laura Campos, Albiach ha demanat a ERC que demostri que “vol fer aquí el mateix que exigeixen a Madrid”i que inclogui aquest tribut, que només afectaria el 0,5% dels catalans, als comptes del 2023. La líder d’ECP ha defensat els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) tot assegurant que “Catalunya els necessita com l’aigua”. “Ningú entendria que només per interessos partidistes o electoralistes fos capaç de privar-nos d’aquests recursos”, ha conclòs.

Albiach ha destacat que els pressupostos generals de l’Estat tenen previst destinar a Catalunya 2.300 milions d’euros en inversions. A més ha recordat que el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha proposat que els comptes espanyols contemplin que els més rics paguin més impostos per sortir de la crisi. La líder dels comuns ha aplaudit aquesta iniciativa i ha reclamat als republicans que facin a Catalunya el mateix que “es fa a Madrid” i que creïn un “impost de solidaritat als més rics” en els propers pressupostos catalans. “El tribut només afectaria els que guanyen més de 175.000 euros l’any”, ha subratllat tot tirant la pilota a la teulada dels republicans “La pregunta és què pensa fer ERC? El que reclama Rufián a Madrid o aplicaran el programa de Junts”, ha reflexionat. “El que no tindria cap mena de sentit és que ara que Junts està a l’oposició, continués marcant el pas d’aquest govern d’ERC en solitari”, ha valorat.

“Tenim un govern d’ERC en minoria que ha de decidir si està al costat dels treballadors o de la Patronal, si està al costat de les elèctriques o de les renovables, si improvisa o planifica, si vol regalar el país a les multinacionals o vol avançar cap a la sobirania industrial”, ha reblat. De fet, a parer seu, “tenim un govern totalment paralitzat en la seva minoria absoluta”.

Davant d’aquest bloqueig, Albiach ha defensat la feina dels governs municipals, com el que dirigeix l’alcaldessa Laura Campos, que, segons ella, “són el bastió per defensar i protegir la ciutadania”. La líder dels comuns ha lloat la seva tasca per aconseguir el soterrament de les vies del tren a Montcada i Reixac. Unes obres que ha dit que són urgents. “Cada dia que passa és un dia més de perill pels veïns de Montcada”, ha afirmat tot reclamant al Ministeri de Foment que acceleri aquest projecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona