Política

Turull marca distàncies amb ERC i l’acusa de renunciar i resignar-se

“Es creuen que per quatre despatxos i cotxes oficials renunciarem a l’ànima de JxCat?”

El secretari general de Junts critica que el govern actua “per eixamplar la base del deixar-ho estar”

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha marcat distàncies aquest dissabte amb ERC després de la sortida del govern, i ha acusat els republicans de mantenir una actitud de “renúncia i resignació” en el procés independentista, mentre que Junts és partidària “de reaccionar” i “confrontar”.

En la seva intervenció durant el consell nacional celebrat aquest dissabte a Vic, Turull ha lamentat que malgrat que sempre havien trobat tots els actors de l’independentisme al mateix punt de partida, abans de la seva sortida de l’executiu s’estaven trobant uns socis “intransigents” que prioritzaven les “servituds” amb Pedro Sánchez. Turull ha criticat que ERC preferís “estabilitzar Espanya a costa de desestabilitzar el govern independentista”.

Després de culpar de nou el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i ERC del suposat incompliment de l’acord d’investidura, Jordi Turull ha indicat que el govern del qual formaven part fins fa algunes setmanes “orientava el país contra direcció a on volíem arribar”. “JxCat és contrària a la resignació i la renúncia”, ha assenyalat, i en contraposició, el seu partit és més partidari de “reaccionar” i de “confrontar” amb l’Estat espanyol.

Segons Turull, ERC no només rebutja la confrontació amb l’Estat, sinó que va optar per “desmobilitzar” la ciutadania en jornades tan importants per als catalans com és la Diada de l’11 de setembre.

El secretari general de JxCat ha qualificat el govern actual de Pere Aragonès, amb els nous consellers, com el govern del “deixar-ho estar”. Aquesta actitud, ha dit Jordi Turull, pot ser “devastadora” pel país. “Nosaltres som l’antítesi d’això, sense servituds ni hipoteques”, ha destacat el secretari general. “Qui s’han pensat que som, per qui ens han pres? Es creuen que per quatre despatxos i cotxes oficials renunciarem a l’ànima de JxCat?”, s’ha preguntat Turull.

Sobre el tipus d’oposició que faran a partir d’ara, Turull ha assegurat que seran propositius, “allunyats de la resignació”. “Que no s’esperin que fem una oposició de barrufet rondinaire”, ha exemplificat. Amb la seva acció política, Junts per Catalunya “desmentirà” aquells que diuen “que només hi ha la seva alternativa”, “perquè hi ha l’alternativa de la confrontació amb Madrid”, ha dit Turull.

El secretari general ha afegit que des del seu partit faran una confrontació activa amb Madrid, donaran estímul a les manifestacions independentistes, o faran front a aquells que intenten “blanquejar” la repressió. “Contra l’estratègia d’estar clavats en una taula buida amb l’Estat, nosaltres l’omplirem de contingut”, ha dit Turull sobre la taula de diàleg dels republicans amb l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Els diputats francesos aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid