Política

Un tàndem a Guanyem Girona amb el mateix alcaldable

Lluc Salellas, regidor des del 2015, serà per segona vegada el cap de llista, seguit de Cristina Andreu

La candidatura es renovarà a fons i Pèlach i Albertí posaran fi a dos mandats al ple

Lluc Salellas (Girona, 1984) serà el cap de llista de Guanyem Girona en les municipals del 2023. D’aquesta manera, el politòleg i periodista gironí repetirà com a alcaldable, igual que faran, entre altres, Sílvia Paneque (PSC) i Quim Ayats (ERC). Salellas farà tàndem amb Cristina Andreu, que repetirà de número 2.

Salellas és ambiciós i optimista. Afirma que Guanyem tindrà “el millor equip per governar la ciutat i, amb la Cristina [Andreu]” considera que formen “un tàndem amb experiència, recorregut i representativitat”. Per Salellas, Guanyem (6 regidors de 27 en el ple) és una mostra d’un “projecte i un equip” de moltes persones, que han cregut que ell mateix havia de liderar. “No som dels que pensen que una sola persona ho fa tot, que ho canvia tot.”

D’aquesta manera, Guanyem, que agrupa diferents sensibilitats i corrents polítics, mantindrà el cap de llista, tot i que l’article número 1 del codi ètic de la formació municipalista assenyala que els càrrecs electes podran exercir “un màxim de dos mandats consecutius”. Ja fa gairebé vuit anys que Salellas és regidor, però del 2015 al 2019 formava part de la CUP-Crida per Girona, que havia encapçalat Laia Pèlach.

Veí del barri de Vista Alegre, Salellas defensa que la proposta de Guanyem per fer visible la feina en equip i un tàndem al capdavant és “el més honest”. “Creiem en la diversitat de lideratges.” L’actual portaveu del grup a l’Ajuntament de Girona destaca que l’aposta que fan neix de “l’anàlisi” que estan “en disposició de guanyar les eleccions”.

Salellas és molt optimista i explica que “la crisi de Junts” demostra que és el moment de fer un relleu a la plaça del Vi: “Podem ser l’eina que representi les idees de canvi que sentim habitualment a la ciutat.” Fa tres anys, Guanyem va ser la segona força més votada, amb 8.311 vots, a més de 5.000 de Junts (13.435).

Fi a vuit anys en el ple

En un comunicat, Guanyem va informar de qui encapçalarà la candidatura i que, a més, ni Pere Albertí ni Laia Pèlach, números 5 i 6 de la llista el 2019, respectivament, no ocuparan els llocs capdavanters. D’aquesta manera, posaran fi a vuit anys en el ple, l’any que ve.

Albertí, a punt de fer 70 anys, diu que la política “l’han de fer els joves”. Del 2015 al 2019, l’exdirector de l’institut de Montilivi va ser regidor d’ERC-MES. Pèlach, per la seva banda, considera que s’ha de centrar en la seva trajectòria professional –és educadora social– i recorda que ja va deixar la Diputació de Girona l’estiu del 2021.

Tots dos, igual que els també regidors Dolors Serra i Xavier Villarreal, deixaran el ple a partir del juny, amb la constitució del nou Ajuntament.

LA FRASE

L’aposta que fem neix de l’anàlisi que estem en disposició de guanyar les eleccions
Lluc Salellas
alcaldable de guanyem girona

LA XIFRA

8.311
vots va obtenir Guanyem en les municipals del 2019, rere els 13.435 de Junts i davant els 8.120 del PSC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur