Política

Itàlia

L’ultraconservador Lorenzo Fontana, nou president de la Cambra de Diputats italiana

El vicesecretari de la Lliga rep els vots de la coalició de dreta formada amb Germans d’Itàlia i Forza Italia

Alguns diputats han denunciat que el nou president és un “homòfob pro-Putin”

El vicesecretari general de la Lliga Nord, Lorenzo Fontana, ha estat elegit president de la Cambra de Diputats italiana, en una votació que ha refet l’acord de les formacions de la coalició de dretes que va guanyar les eleccions.  

Fontana, exministre de Família i Afers Europeus, de 42 anys, ha superat aquest divendres la majoria absoluta de la Cambra Baixa, fixada en 201 vots.

El nou president de la cambra baixa ha rebut els vots de la Lliga i dels seus aliats de la dreta: Germans d’Itàlia (FdI), que lidera la futura primera ministra, Giorgia Meloni, i Forza Italia (FI), de Silvio Berlsuconi.

Considerat com un dels homes de més confiança de líder de la Lliga, Matteo Salvini, Fontana és un dels grans exponents de l’ala dura del partit per les seves posicions contra el col·lectiu LGTBI i l’avortament. A més, és contrari a les sancions a Rússia.

Abans de l’inici de la votació, diversos diputats han penjat una pancarta de protesta amb el missatge: “No a un president homòfob pro-Putin”. El cartell ha estat retirat immediatament.

Els senadors de Berlusconi no van votar ahir en l’elecció del president del Senat, que va inaugurar la nova legislatura i en la qual va sortir elegit Ignazio La Russa, braç dret de Meloni.

Avui, en canvi, la mà dreta de Berlusconi i un dels noms que més sonen com a pròxim ministre d’Exteriors, Antonio Tajani, ha avançat abans de la votació que els diputats de FI sí que votarien plegats amb la resta de la coalició.

L’elecció de Fontana s’ha produït en la quarta votació, en la qual ja només calia la majoria absoluta que ostenta l’aliança de dretes. En les tres primeres, celebrades ahir dijous, cap candidat va assolír els dos terços dels vots de l’hemicicle, com era de preveure.

La XIX legislatura a Itàlia va arrencar aquest dijous amb la primera sessió de les dues cambres del Parlament –que han reduït els seus escons a 400 diputats i 200 senadors- amb l’elecció dels seus presidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia