Política

estats units

Els EUA repten Rússia a fer una “contraoferta seriosa” per a alliberar Griner

La jugadora ha estat condemnada a Moscou a 9 anys de presó per contraban de drogues

La Casa Blanca ha reptat aquest dimarts a les autoritats russes a fer “una contraoferta seriosa” sobre l’alliberament de la basquetbolista estatunidenca Brittney Griner. “Haurien de prendre de debò l’oferta substancial que vam posar sobre la taula, o proposar una contraoferta seriosa”, ha dit aquest dimarts la portaveu de l’Executiu estatunidenc, Karine Jean-Pierre, durant la seva roda de premsa diària.

Jean-Pierre ha assegurat que a la Casa Blanca són conscients de l’anunci de les autoritats russes que el pròxim 25 d’octubre estudiaran un recurs presentat per la jugadora, condemnada a Moscou a 9 anys de presó per contraban de drogues.

Els Estats Units, no obstant això, no reconeixeran la le€gitimitat del procés judicial i continua considerant que Griner està “retinguda injustament” al país.

Al juliol, el secretari d’Estat dels EUA, Antony Blinken, va suggerir al seu col·lega rus, Serguei Lavrov, el bescanvi de Griner i del també estatunidenc Paul Whelan, condemnat a 16 anys per espionatge, pel “mercader de la mort”, el rus Víktor But, que compleix 25 anys de presó en una presó estatunidenca.

La Casa Blanca va rebutjar llavors una contraproposta de Rússia, que suposadament volia incloure un segon pres rus en l’intercanvi, el txetxè Vadím Kràsikov, segons van informar diversos mitjans estatunidencs.

Washington mai ha arribat a confirmar oficialment els detalls de la proposta remesa a Moscou, però manté que el tracte segueix damunt de la taula i que correspon al Kremlin emetre una resposta.

Griner, campiona mundial i olímpica de bàsquet, va ser detinguda el febrer passat, pocs dies abans que comencés la invasió russa d’Ucraïna, en un aeroport de Moscou per portar oli de cànnabis en la maleta.

La legislació russa castiga amb un màxim de deu anys de presó el delicte comès per l’estatunidenca, que milita en l’equip rus UMMC de Iekaterinburg.

Els casos de Griner i de Paul Whelan s’han convertit en un assumpte d’enorme rellevància política als EUA, i el mateix president estatunidenc, Joe Biden, s’ha reunit amb els familiars de tots dos detinguts en el Despatx Oval de la Casa Blanca per a transmetre’ls el seu compromís d’alliberar-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona