Política

Dos policies a judici per pegar a un jove a Via Laietana

L’agressió s’hauria produït a l’interior d’un ascensor de la prefectura després d’una detenció

Els agents acusen la víctima d’un delicte d’atemptat

Dos agents de la policia espanyola van seure ahir al banc dels acusats de la secció sisena de l’Audiència de Barcelona acusats d’un delicte contra la integritat moral pel qual se’ls demana una pena de quatre anys de presó i cinc d’inhabilitació. La víctima és un jove que va ser detingut l’11 de novembre del 2017, quan a Catalunya encara estava en marxa la coneguda com a operació Copèrnic, que va consistir en el desplegament de milers d’agents de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil per controlar el procés independentista.

El jove va ser detingut davant la prefectura de Via Laietana, tornant d’una manifestació antifeixista, i quan va ser introduït a l’interior de l’edifici va ser agredit per cinc agents. Segons el seu relat, els cops els va rebre a l’interior d’un ascensor que condueix al primer pis de la prefectura, on el van conduir els policies després que un d’aquest digués: “Aquí no, que hi ha càmeres”, en relació amb el vestíbul que hi ha a peu de carrer. Dels cops rebuts en dona fe l’informe de la revisió mèdica que es va fer el mateix dia, en què es descriuen lesions compatibles amb les agressions que diu que va rebre.

El judici d’ahir va tenir de singular que, juntament amb els dos policies, es va jutjar el noi que els acusa del maltractament. En aquest cas, els policies acusen el jove d’un delicte d’atemptat per haver-los donat un cop quan el van anar a detenir.

Els agents van negar que haguessin agredit el jove; “jo això no ho permetria”, va arribar a dir un d’ells, i en canvi van assegurar que el detingut els havia insultat i que quan el traslladaven a comissaria els va demanar perdó pel seu comportament.

El jove va reconèixer aquestes disculpes però va explicar al tribunal que si ho havia fet era en “un exercici de supervivència personal”. Ho va passar tan malament a Via Laietana que quan el duien en cotxe a la comissaria de la Verneda només pensava que el deixessin anar, i per això va mostrar una actitud de penediment i col·laboració.

Després dels fets el jove va trigar un mes a sortir de casa, i també va trigar aquest temps a agafar forces per denunciar la policia. El cas va tenir una instrucció tortuosa i no va ser fins que l’Audiència de Barcelona va ordenar investigar els agents, el gener del 2021, que aquests van acusar el detingut d’atemptat; fins aleshores li imputaven només resistència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona