Política

La Plataforma 3 d’Octubre davant la Prefectura Superior de Policia que la repressió “continua existint”

L’entitat reclama que la repressió “no esdevingui una forma de gestió i d’administració publica”

Denuncia que tant el govern espanyol com el català “practiquen la repressió” i els exigeix “un canvi d’actitud”

La Plataforma 3 d’Octubre (P3O) s’ha manifestat aquest diumenge davant de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya contra la repressió que exerceixen les diferents administracions.

L’organització, formada per diferents entitats, col·lectius, organitzacions i sindicats, ha denunciat que els governs “practiquen la repressió”. “En el nostre cas patim la repressió del govern espanyol i també en moltes ocasions del govern català, que continua perseguint activistes i posant denúncies per temes de repressió política i sindical”, ha afirmat el portaveu de la plataforma, Jordi Gassiot. És per això que la P3O exigeix als dos executius “un canvi d’actitud”. 

L’entitat ha reivindicat “entrar en una fase proactiva” i ha exigit als governs català i espanyol “respostes i propostes de futur”. “Que la repressió no esdevingui una forma de gestió i d’administració pública”, ha reclamat el portaveu.

Gassiot ha advertit que la repressió al país “continua existint” i que en aquests moments es dona “en tres nivells: social, polític i sindical, que és el que pateixen els afiliats a molts sindicats que es troben en situacions bastant greus”. També ha criticat que hi hagi “algunes actuacions policials amb un gran nivell de violència patida pels activistes, pels afiliats i pels militants dels moviments socials i sindicals”.

La P3O organitza demà dilluns 3 d’octubre a la Universitat de Barcelona una jornada de debat sobre les reivindicacions que van provocar la vaga general del 3 d’octubre del 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia