Política

Borràs, sobre les escridassades al cinquè aniversari de l’1-O: “A nosaltres no ens han xiulat”

La presidenta de Junts rebutja els retrets d’ERC i pregunta: “Demanar complir un acord és trepitjar?”

Turull assegura que vol que les negociacions amb Aragonès “surtin bé”

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha reaccionat així a les xiulades contra alguns polítics independentistes, com l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que s’han escoltat a la concentració convocada per les entitats pel cinquè aniversari de l’1-O a l’Arc de Triomf: “Jo he estat amb Puigneró, Turull, l’expresident Torra i diputats de Junts per Catalunya i no ens han xiulat en cap moment”.

Borràs ho ha dit dissabte a la nit en una entrevista a 8TV, on ha defensat que “la gent té dret a expressar el seu rebuig”.

La líder de Junts ha volgut posar en valor el discurs de l’expresident Carles Puigdemont en el cinquè aniversari de l’1-O. “Ha fet un discurs que molta gent s’ha escoltat, que ha agradat molt i que tenia una gran dosi de realitat”, ha afirmat.

La presidenta del Parlament suspesa ha destacat que “malgrat els cinc anys i el que està passant ara, la gent hi és, no renuncia a l’objectiu i que vol que s’aconsegueixi la independència”.

En aquest context, ha evitat opinar sobre la llista cívica de l’ANC. “Això ho hauria de preguntar a la seva presidenta, Dolors Feliu. Jo sóc la presidenta de Junts, que també va començar com una llista cívica, vostè ja ho sap”, ha recordat.

La dirigent de Junts ha aprofitat l’ocasió per replicar als retrets d’ERC per la crisi al govern. Borràs ha recordat als republicans que “hi ha un acord de govern i no s’està complint”. Has de saber quin acord de govern has signat i per què l’has signat”, ha indicat.  “Demanar complir un acord és trepitjar?”, ha preguntat; “jo crec que és una forma de compromís amb la ciutadania, se’n diu transparència i retre comptes”, s’ha respost.

En aquest sentit, ha assegurat que “si l’acord es compleix, Junts hi serà”.

A més, ha censurat el cessament del vicepresident del govern, Jordi Puigneró, per part del president, Pere Aragonès. “Cessar un vicepresident no només no és complir l’acord de govern sinó incomplir-lo encara més”, ha lamentat.


Turull vol un acord
Poc després, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha dit en una entrevista a TV3 que vol que les negociacions amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, “surtin bé”. “Vull arreglar-ho”, ha assegurat. Poc abans, el president Aragonès ha revelat al mateix espai que aquest diumenge parlarà amb Turull “per veure si és possible trobar una sortida”.

Turull no ha volgut entrar en més detalls sobre les negociacions amb Aragonès, perquè vol “que surtin bé”. Sí que ha remarcat que l’acord d’investidura signat per ERC i Junts “permet avançar cap a la independència, si es compleix”.


Xiulada a Forcadell
Sobre l’escridassada a Forcadell, Turull ha reconegut que no li ha “agradat” i ha explicat que ha enviat un missatge a l’expresidenta del Parlament. No obstant això, ha afegit que, quan els polítics van a un acte i els assistents els xiulen, no es poden fer “retrets” perquè “la gent hi ha estat sempre”. “Quan et xiulen i et critiquen, has de fer una reflexió”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona