Política

itàlia

Una ‘premier’ militant

“Aportes una cara racional al populisme de dretes. Seràs escollida”, va dir Bannon a Meloni

Si hagués d’escollir una paraula per definir Giorgia Meloni seria militant. Amb totes les connotacions del terme. Nascuda a Roma el 1977, va créixer al barri popular de la Garbatella i va començar a militar als 15 anys en la secció local del Front de la Joventut, la joventut del partit neofeixista Moviment Social Italià (MSI). L’MSI és el partit neofeixista fundat el 1946 per jerarques del règim feixista que es resistien a donar-se per vençuts. Des d’aleshores, s’ha referit sempre a aquella organització com la seva “comunitat”. Va fer-se respectar de seguida entre els camerati –com s’anomenen els feixistes els uns als altres– perquè era una jove fermament convençuda ideològicament. Dins les joventuts dels partits a vegades hi va a parar gent que vol socialitzar o teixir coneixences per fer carrera. No era el cas de Meloni. Ella militava a les joventuts del partit feixista pels ideals feixistes. Era sempre a primera línia a les manifestacions contra l’esquerra, a les xerrades per honorar Benito Mussolini, repartint propaganda entre altres joves. Als 19 anys va dir a la televisió francesa, en un vídeo que ha tornat a aflorar durant aquesta campanya, que Mussolini va ser “el millor polític que ha tingut Itàlia”.

Meloni és una de les responsables de l’èxit d’Atreju, la festa anual de les joventuts neofeixistes, que va passar a ser de les joventuts de Germans d’Itàlia. A Atreju hi han anat de convidats en els últims anys Viktor Orbán i Steve Bannon. Es fa des del 1977 i pren el nom del jove guerrer Atreiu, que lluita contra el No-res en la coneguda novel·la fantàstica La història interminable, de Michael Ende. L’extrema dreta europea té tirada pel gènere fantàstic, i ha potinejat també John R.R. Tolkien. En record d’aquells anys de militància, en l’acte final de campanya d’aquestes eleccions el famós actor i doblador italià Pino Insegno va introduir Meloni citant un tros d’El Senyor dels Anells amb música èpica de fons.

Meloni no és cap novetat en la política italiana ni aporta aire fresc, sinó que està lligada al més ranci i reaccionari del país. Ferma militant antiavortista, és una vella coneguda per als italians. Va ser ministra de Silvio Berlusconi, de Joventut. La més jove la història.

Bannon, l’exassessor de Donald Trump ara caigut en desgràcia, va ser el convidat estrella a la festa d’Atreju del setembre del 2018. “Aportes una cara racional al populisme de dretes. Seràs escollida”, va dir aleshores a Meloni. A final del 2019, l’ala més radical del Partit Republicà va començar a festejar Meloni. La preferien a ella en comptes de Matteo Salvini, que estava massa lligat a Putin. Meloni va aprofitar l’ocasió i es va deixar patrocinar. També rep molt de suport de les associacions integristes ultraconservadores vinculades al moviment pro vida.

El perfil Giorgia Meloni Nascuda el 1977, la líder de Germans d’Itàlia va presidir les joventuts neofeixistes, va ser vicepresidenta del Parlament i ministra de Joventut de Berlusconi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona