Política

Jornada al territori marcada per la tradició

Ofrenes florals a la tomba del president Irla a Sant Feliu de Guíxols, al general Moragues a Sant Hilari Sacalm i a la tomba de Guifré el Pelós a Ripoll

La Diada Nacional se celebra a les diferents poblacions de les comarques gironines seguint el mateix guió, institucional i popular, amb lectures de manifestos i parlaments polítics, a més d’actuacions musicals i ballades de sardanes. Hi ha però tres cites fixes. En primer lloc l’ofrena floral a la tomba del president Josep Irla, que serà a les 9 h, al cementeri de Sant Feliu de Guíxols. A partir de les deu del matí, hi haurà portes obertes a la sala de plens del consistori ganxó per veure la senyera de Rafael Patxot. En segon lloc, l’homenatge al general Josep Moragues, a quarts de dotze del migdia, a Sant Hilari Sacalm. Moragues, fill de la localitat, és un dels herois que va defensar el castell de Cardona. I al monestir de Ripoll es farà també una ofrena floral a la tomba de Guifré el Pelós. A la sortida d’aquest acte, es durà a terme un espectacle a càrrec dels pedrenyalers i trabucaires de Ripoll.

A Figueres, hi haurà una ofrena floral al Monument dels Drets del Poble, a les 10.30 h a la plaça de l’Escorxador, i a Roses, per segon any consecutiu, alumnes del Consorci per a la Normalització Lingüística llegiran el pregó de la Diada. L’acte institucional a Palamós serà a partir de les 11.30 h a la plaça Catalunya, que acollirà el ball de gegants i la hissada de la senyera.

A Olot i sota l’organització conjunta d’Òmnium i l’ANC, hi haurà la hissada d’una estelada gegant a can Joanetes, seu de l’Ajuntament, i abans de llegir el manifest conjunt es farà el ball de l’homenatge i el Cant de la senyera i Els segadors, sota la direcció d’Àngels Barnadas.

Des de Tossa, Vidreres, Llagostera i Caldes de Malavella a primera hora del diumenge al matí sortiran grups d’excursionistes cap a Terra Negra, el punt on conflueixen els quatre termes municipals. A les 10 h començaran els actes a Terra Negra, que inclouen un esmorzar popular i el cant d’Els segadors.

Pel que fa al Pla de l’Estany, a Banyoles l’acte institucional es va fer ahir al vespre davant l’escultura Catalan Power del valencià Andrés Alfaro, a la plaça Major. Avui al migdia, a l’Arxiu Històric Comarcal hi ha la conferència Conspiració contra Catalunya de Stefano Cingolani. A Esponellà, se surt avui al matí des de la plaça 1 d’octubre d’Esponellà per pujar al castell. Allà es plantarà l’estelada i es llegirà el manifest. També hi haurà un esmorzar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona