Política

El PNB s'afegeix als grups municipals d'Arrasate que reclamen l'excarceració de l'alcaldessa

Els regidors del Partit Nacionalista Basc (PNB) de l'Ajuntament d'Arrasate han exigit avui també "la immediata posada en llibertat" de l'alcaldessa del poble, Inocencia Galparsoro, d'Acció Nacionalista Basca (ANB), de manera que ja són tots els grups municipals, excepte el Partit Socialista d'Euskadi (PSE) i el PP els que han demanat l'excarceració de la màxima autoritat del municipi, ordenada ahir pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón.

L'empresonament incondicional provisional de Galparsoro, acusada de col·laboració amb ETA, ha estat rebutjat per ANB, partit que governa en minoria a Arrasate, amb 7 regidors, i dels grups municipals d'EB-Zutik (3 regidors) i Aralar (1 regidor), que han emès un comunicat de protesta. Tots coincideixen a exigir la llibertat immediata de l'alcaldessa, petició a la qual s'ha sumat avui amb un altre comunicat el PNB, que té 4 regidors. Només han quedat al marge el PSE, amb 4 representants, i el PP, amb 1.

Els regidors del PNB asseguren en la seva nota que consideren la mesura de Garzón fruit d'un "simple impuls polític des del ministeri de l'Interior, en coordinació amb el magistrat". Segons el seu punt de vista, l'empresonament de Galparsoro significa "una baula més de la cadena d'actuacions i despropòsits provinents de l'aplicació de la llei de partits".

L'Ajuntament d'Arrassate va ser el primer a debatre en un ple l'anomenada "moció ètica" impulsada pel PSE i el PNB després de l'assassinat de l'exregidor socialista Isaías Carrasco, moció que demanava la dimissió dels càrrecs que no condemnessin la violència i que va ser rebutjada.

Precisament l'actuació de Galparsoro durant aquest ple ha sigut una de les considerades per Garzón com una evidència d'incompliment de la interlocutòria de suspensió d'activitats d'ANB del febrer passat. El magistrat entén que va ser la primera a dur a terme l'estratègia comú de plantejar una moció alternativa a la del PSE i el PNB.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Israel rescata quatre ostatges vius enmig de nous bombardejos mortals a Gaza

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Condemna unànime a l’atac a la líder danesa, que pateix danys cervicals lleus

BARCELONA
UNIÓ EUROPEA

Letònia, Malta, Eslovàquia i Itàlia comencen a votar a les europees

BARCELONA

“Queda constituït el Parlament de Catalunya”

Banyoles
David Madí i Cendrós
Empresari i autor del llibre “Merèixer la victòria”

“El nostre esforç és resistir, però resistir és el contrari de guanyar”

Barcelona
eleccions europees del 9-J

L’amnistia i el Parlament, al centre de la campanya

barcelona
Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Israel defensa la moralitat del seu exèrcit

Guerra a Europa

Macron anuncia l’enviament d’instructors francesos a Ucraïna

Barcelona
Dinamarca

La primera ministra danesa és agredida al centre de Copenhaguen

Barcelona