Política

COMISSIÓ EUROPEA

Von der Leyen veu “intel·ligent” limitar l’aire condicionat i la calefacció

Els països de la UE s’han compromès a reduir de forma voluntària el consum de gas un 15%

La presidenta de la Comissió Europea (CE), Ursula von der Leyen, ha celebrat avui que països de la UE com l’Estat espanyol, la República Txeca, Eslovènia, Itàlia o Bulgària hagin introduït en els seus plans d’estalvi energètic mesures “intel·ligents” com limitar l’aire condicionat o la calefacció.

“En tota la UE s’estan introduint formes intel·ligents d’estalviar energia. Temperatures lleugerament més altes per a l’aire condicionat, per exemple, brinden resultats impressionants. És bo que estats membres com l’Estat espanyol, la República Txeca o Eslovènia incloguin aquestes mesures en els seus plans” ha assenyalat Von der Leyen a Twitter.

La presidenta de l’executiu comunitari ha acompanyat el seu comentari amb un esquema que il·lustra que engegar l’aire condicionat en el sector serveis un grau per sobre de la temperatura a la que s’engegaria habitualment permetria que la UE estalviés 9,2 terawats/hora d’electricitat, que equival al consum anual d’un país com Malta.

“Junts estalviem energia per a un hivern segur”, ha afegit la política alemanya, que en un segon comentari, s’ha referit també als estats membres que estan legislant perquè la calefacció a l’hivern s’engegui només a partir de certes temperatures.

“Reduir la temperatura de la calefacció a la llar en només un grau centígrad pot estalviar al voltant del 7% en l’ús de l’energia durant un any. M’anima veure que diversos estats membres, com l’Estat espanyol, la República Txeca, Itàlia o Bulgària estan introduint mesures per optimitzar la calefacció. Això ens ajudarà a aconseguir junts l’objectiu conjunt del 15%”, conclou.

Els països de la UE s’han compromès a reduir de forma voluntària el consum de gas un 15% respecte la seva mesura dels últims cinc anys, tot i que amb certes excepcions que permeten a certs països limitar aquesta retallada, com el 7% per a l’Estat espanyol i Portugal davant l’escàs nivell d’interconnexions de la Península Ibèrica. El pla de racionament, que podria ser obligatori en cas d’emergència, respon a la por que Rússia interrompi el flux de gas a la UE, que acusa Moscou d’estar fent “xantatge” i utilitzant l’energia com a arma de guerra en el context de la invasió d’Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona