Política

política

Trenca el govern d’Arenys i, a Puigverd, moció de censura

Els grups municipals de la CUP i els Comuns han trencat el pacte de govern amb ERC a l’Ajuntament d’Arenys de Mar (Maresme), un fet que deixa els republicans en minoria, amb 6 dels 17 regidors. D’altra banda, a l’Ajuntament de Puigverd de Lleida els grups municipals de Junts per Puigverd (JxCat) i Alternativa per Puigverd (PSC) han registrat una moció de censura contra l’alcaldessa republicana, Sandra Barberà, de Tots Fem Puigverd (ERC).

En el cas d’Arenys, la sortida de les dues formacions arriba després que l’alcaldessa, Annabel Moreno, retirés les competències de serveis municipals i medi ambient a la regidora cupaire Ona Curto. Moreno va justificar la decisió per revertir la “deficiència” de la neteja municipal, origen de nombroses queixes veïnals. La CUP, però, ho va prendre com una “traïció”, motiu pel qual ha decidit passar a l’oposició. L’altre regidor soci de govern, d’AeC (Arenys en Comú), ha anunciat que també abandona l’executiu per la manera com s’ha gestionat la crisi interna i recrimina a Moreno haver actuat de forma “unilateral”, de manera que consideren que la republicana ha incomplert el pacte de govern signat el 2019.

Pel que fa a la crisi de Puigverd, Junts per Puigverd i Alternativa per Puigverd van registrar dimecres la moció de censura a l’Ajuntament. En aquest cas, la moció arriba després que el regidor socialista Josep Maria Vilalta abandonés el govern davant l’incompliment per part dels republicans de l’acord que havien assolit ERC i PSC el 2019 i que establia que Vilalta ocuparia l’alcaldia el darrer any de mandat. Posteriorment, també va renunciar a l’acta d’edil la regidora d’ERC Meritxell Gilabert, parella del regidor del PSC. És previst que la moció es debati el 25 d’agost i Josep Solsona (JxCat) assumeixi l’alcaldia del municipi.

La marxa de Josep Maria Vilalta del govern municipal, que es va oficialitzar el 2 d’agost, va deixar el govern de Barberà en minoria. S’hi va afegir després la renúncia de la regidora d’ERC Meritxell Gilabert.

En les eleccions del maig del 2019, Junts per Puigverd va ser la formació més votada i va obtenir 4 regidors, els mateixos que Tots Fem Puigverd (ERC). De la seva banda, Alternativa per Puigverd (PSC) en va tenir un. ERC i el PSC van pactar que Barberà ocuparia l’alcaldia els tres primers anys i Vilalta l’assumiria a partir del juny del 2022, cosa que no s’ha complert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona