Política

israel

Mor el número dos del Gihad Islàmic, Taysir al Yabari, en un atac d’Israel

El Gihad Islàmic amenaça d’atacar el centre de l’Israel després del bombardeig a Gaza que ha causat la mort d’un mínim de vuit persones, entre elles una menor d’edat

El secretari general del moviment palestí  Gihad Islàmic (YI), Ziad al Nakhala, ha amenaçat avui d’atacar el centre d’Israel després del bombardeig sobre Gaza en el qual van morir almenys 8 persones, inclòs el número dos del grup, Taysir al Yabari.

“L’ocupació (Israel) pagarà un alt preu per la seva agressió contra Gaza, i no hi ha línies vermelles ni mediació després d’avui”, ha indicat Nakhala en un comunicat en el qual ha afirmat que “Tel-Aviv serà un objectiu per als nostres míssils”.

El líder el moviment islamista ha advertit que l’ “enemic ha d’assumir la responsabilitat de la seva agressió” i que “ha d’esperar una resposta forta i decisiva”, per això ha instat la mobilització de “tot el poble palestí”.

“Faig una crida a tots els combatents de tots els barris palestins governats per Fatah perquè compleixin amb els seus deures enfront d’aquesta agressió, sigui que estiguin a Gaza o Cisjordània”, ha assenyalat el líder del Gihad Islàmic, el moviment islàmic palestí més radicalitzat.

Israel ha llançat aquest divendres un atac aeri contra un edifici residencial a la ciutat de Gaza amb el propòsit d’acabar amb el comandant en el nord de Gaza de les brigades Al Quds –braç armat del  Gihad Islàmic–, Taysir al Yabari, número dos del moviment a la franja.

El Ministeri de Sanitat palestí ha detallat que una de les víctimes mortals és una nena de cinc anys.

L’atac es produeix en el marc d’una nova ofensiva llançada avui per l’Exèrcit contra objectius del Gihad Islàmic en l’enclavament, després d’elevar-se la tensió arran de l’arrest el dilluns a un important líder del grup a la Cisjordània ocupada, Basem al Sadi, en el camp de refugiats de la ciutat de Jenín.

Nakhala va rebutjar la mediació egípcia per a evitar una nova escalada bèl·lica a Gaza com l’ocorreguda al maig de l’any passat i ha insistit que “els combatents de la resistència no retrocediran ni dubtaran”. “Que els egipcis sàpiguen que l’agressió és la naturalesa de l’ocupació i respondrem enèrgicament”, ha sentenciat.

Hamàs, el moviment islamista que governa de facto Gaza des de 2007, s’ha solidaritzat amb el Gihad Islàmic i ha afirmat que “la resistència armada palestina està unida contra l’agressió”.

“L’ocupació ha travessat les línies vermelles i ha arribat el moment que li donem una lliçó a l’ocupació i paguem el cost”, ha indicat en un comunicat el portaveu de Hamàs, Hazem Qasam.

Els EUA contacten amb israelians i palestins per a portar la calma a Gaza

Els Estats Units estan mantenint contactes amb israelians, palestins i els seus socis regionals perquè la calma torni a Gaza, després que l’ofensiva llançada per Israel contra la franja.

El coordinador de Comunicacions del Consell de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, John Kirby, ha dit en una roda de premsa telemàtica que l’objectiu és “aconseguir la pau i la calma després dels bombardejos”.

“Instem a totes les parts a evitar una major escalada. Continuem amb el nostre compromís indestructible amb la seguretat d’Israel en el món. Continuem treballant per a enfortir tots els aspectes de l’aliança dels EUA i Israel”, ha apuntat.

En aquest sentit, el portaveu ha expressat el “ple suport” dels EUA al dret d’Israel a defensar-se de “grups terroristes” que, ha recordat, s’han cobrat les vides de “civils innocents”.

Kirby també ha subratllat que Washington continua compromès amb una solució de dos Estats —un israelià i un altre palestí— i ha apuntat que aquest va ser un dels missatges que el president, Joe Biden, va transmetre durant el seu viatge del mes passat a Jerusalem i Betlem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona