Política

El TSJC recusa un segon magistrat en el judici contra la mesa del Parlament

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya estima la demanda de Josep Costa contra el magistrat Carlos Ramos

El tribunal ja va apartar de la causa José María Barrientos

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ( TSJC ) ha acceptat la reprovació d’un segon magistrat en el judici contra la mesa del Parlament de Roger Torrent. El TSJC ha estimat la recusació presentada per l’exvicepresident de la cambra Josep Costa contra Carlos Ramos, que s’afegeix a la de José María Barrientos. D’aquesta manera, Ramos no formarà part del tribunal que jutjarà els membres de la Mesa.

El judici contra l’expresident del Parlament t i l’antiga mesa se celebrarà del 26 al 28 d’octubre. El judici s’havia de celebrar del 12 al 15 de juliol però el TSJC el va ajornar després d’acceptar la recusació del president del tribunal, Jesús Maria Barrientos, que també havia plantejat Costa. En aquell moment el tribunal no va acceptar la recusació de Ramos ni tampoc la del magistrat Carles Mir.

Torrent, Costa , Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado estan acusats d’un delicte de desobediència.

La resolució de la sala 77 coneguda aquest dimecres aprecia en els informes de recusació del magistrat Ramos “un plus quant al contingut al que objectivament han de limitar-se”. La sala indica que estan d’acord amb Ramos que les seves expressions no demostren “cap sentiment d’hostilitat ni animositat”.

Ara bé, la sala diu que si es valoren de forma conjunta les expressions del magistrat es pot veure “un apassionament personal o proximitat” que no el situa “en posició de garantir, almenys als ulls del destinatari d’aquelles valoracions, el seu desinterès en l’objecte del procés i, per consegüent, la imparcialitat de la seva actuació en el tribunal”.

Pel que fa als vots particulars, la magistrada Estefania Pastor no observa “una falta d’imparcialitat” i ni tan sols “una falta d’aparença d’imparcialitat” en l’informe de Ramos. A més, considera que el criteri de la majoria de la sala possibilitaria “recusacions ’en cascada’”. La magistrada raona que cada recusació requereix l’informe de l’afectat i “si el seu contingut, segons alguna de les parts, revela alguna possible causa de recusació” obligaria a obrir un nou incident.

L’altre vot particular, del magistrat Carlos Hugo, creu que la decisió majoritària no compleix les funcions de “garantir la imparcialitat judicial” ni d’”evitar que les parts en el procés puguin seleccionar jutges ’a la carta’”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona