Política

Més adhesions per a l’obertura dels passos de Banyuls i Manrella

Junts va presentar mocions al Consell Comarcal i a l’Ajuntament que van tenir suport total

El Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres han aprovat aquesta setmana mocions presentades pels grups de Junts a les dues institucions en suport de la reobertura del pas fronterer de Banyuls i el del coll de Manrella, tancats per ordre de la Prefectura dels Pirineus Orientals l’11 de gener de l’any passat.

En la moció aprovada en els dos organismes constaten que el prefecte va justificar al gener el tancament d’aquests i altres passos fronterers al·legant mesures antiterroristes i per evitar la immigració il·legal, i en contradicció total amb les disposicions del Tractat de Schengen.

També remarquen que actualment alguns d’aquests passos ja s’han obert, com és el cas del del riu Major, al límit dels termes municipals d’Albanyà i Costoja, però que en el cas de l’Alt Empordà encara estan tancats i barrats els passos del coll de Manrella i el coll de Banyuls.

Per això, després que diverses associacions i sectors econòmics de Banyuls de la Marenda i els municipis veïns del cantó de la Costa Vermella rossellonesa, a banda de diversos representants polítics, s’hagin mobilitzat en les últimes setmanes, en les mocions aprovades es demana a la prefectura l’obertura immediata dels passos fronterers que va tancar, i molt especialment el del coll de Banyuls, per la seva transcendència en l’àmbit de les relacions socials, econòmiques i laborals entre els dos territoris.

Les mocions també expressen el seu suport a les administracions públiques i organitzacions civils del cantó de la Costa Vermella que s’han mobilitzat per constituir una associació que lluitarà judicialment contra aquest tancament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Desenes de morts en un nou atac israelià a Rafah, al sud de la franja de Gaza

BARCELONA
política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA
ORIENT MITJÀ

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro