Política

síria

Síria acusa Israel de matar tres soldats en un nou atac amb míssils

Un atac similar llançat el 10 de juny passat va obligar a suspendre durant dues setmanes tot el trànsit de l’Aeroport Internacional de Damasc

Israel considera una amenaça per a la seva seguretat la presència de milícies iranianes o libaneses aliades de Damasc

Síria ha acusa Israel de matar tres dels seus soldats i causar ferides a set més en un nou atac amb míssils perpetrat la matinada d’aquest divendres contra la perifèria de Damasc, segons va informar l’agència oficial de notícies siriana, SANA.

Els projectils van ser llançats passades les 00.30 (21.30 GMT), hora local, des del Golan sirià ocupat i van impactar en diversos punts als afores de la capital, deixant tres soldats morts, set ferits i danys materials, segons SANA, que cita una font militar no identificada.

“Les nostres defenses antiaèries van actuar i van enderrocar alguns dels míssils”, va assegurar la font, sense oferir-ne més detalls. Per part seva, l’Observatori Sirià de Drets Humans va elevar el balanç de víctimes a sis morts, tres d’ells estrangers, i deu ferits, alhora que va identificar entre els objectius del bombardeig un magatzem pertanyent a les milícies iranianes aliades de Damasc i l’oficina d’un comandament sirià.

D’acord amb un comunicat de l’ONG, amb seu al Regne Unit i una àmplia xarxa de col·laboradors sobre el terreny, alguns dels míssils van impactar a prop d’un lloc de control als voltants d’una base àrea, i també van arribar a un vehicle estacionat a la zona.

Un atac similar llançat el 10 de juny passat per Israel va obligar a suspendre durant dues setmanes tot el trànsit aeri cap ai des de l’Aeroport Internacional de Damasc, ja que l’acció va provocar “greus danys” a les pistes d’aterratge i va afectar “totes les “instal·lacions” aeroportuàries, segons la versió oficial.

Israel llança sovint accions nocturnes d’aquest tipus contra la veïna Síria, on considera una amenaça per a la seva seguretat la presència de milícies iranians o libaneses aliades de Damasc, si bé no sol assumir-ne l’autoria ni pronunciar-se sobre això.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA