Política

La UE obre les negociacions d’adhesió d’Albània i Macedònia del Nord

S e’ls va concedir l’estatus de candidats a l’adhesió el 2014 (Albània) i el 2005 (Macedònia del Nord)

“És un moment històric. Aquest és el seu èxit i l’èxit dels seus ciutadans”, afirma la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, han anunciat aquest dimarts l’obertura de les negociacions d’adhesió d’Albània i Macedònia del Nord al bloc comunitari i ha aplaudit el compromís dels dos països durant el llarg camí des que se’ls va concedir l’estatus de candidat a l’adhesió, el 2014 i el 2005 respectivament.“És un moment històric. Aquest és el seu èxit i l’èxit dels seus ciutadans”, ha assegurat Von der Leyen als primers ministres dels dos països en una compareixença conjunta a Brussel·les, on l’alemanya ha lloat les reformes que han emprès aquests dos governs els últims anys, però també la seva “resiliència” i la modernització de les economies.

Albània i Macedònia del Nord “han emprès aquests canvis no només perquè fossin necessaris en el camí a la UE, sinó perquè eren bons per als seus països i ja estan generant una millor qualitat de vida per als ciutadans”, ha dit Von der Leyen.

La UE celebrarà avui la primera Conferència Intergovernamental amb els dos països, el primer pas en l’obertura de les negociacions d’adhesió, i Von der Leyen ha explicat que “es procedirà ràpidament” amb el repàs del cabal comunitari que permetrà Albània i Macedònia del Nord” familiaritzar-se ràpidament amb els drets i obligacions, legislació i acords internacionals que impliquen la pertinença a la UE. També se seguirà avançant amb una coordinació més gran en àrees concretes, com l’entrada d’Albània al Mecanisme Europeu de Protecció Civil o la negociació per a l’acord de Frontex amb Macedònia del Nord que permetrà l’enviament de personal d’aquesta agència al país. Von der Leyen ha assegurat als dos primers ministres que la iniciació de les negociacions propiciarà “un impuls a les inversions, una millora dels vincles comercials i una col·laboració més estreta en àrees clau”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona