Política

Comín diu que han perdut “una batalla i no una guerra”

L’eurodiputat de JxCat afirma que hauran de tornar a “jugar el partit” al TJUE “amb condicions més exigents”

L’eurodiputat de JxCat Toni Comín ha expressat que tornaran a “jugar el partit” davant el TJUE, després que l’advocat general del tribunal hagi dit que cal demostrar “deficiències sistèmiques” en el sistema judicial per denegar una euroordre. En declaracions a Catalunya Ràdio, Comín ha assegurat que les condicions seran “més exigents” però que no els preocupa gaire “demostrar que a Espanya hi ha una fallada sistèmica i un risc de vulneració dels drets fonamentals”. “No serà tan difícil demostrar això. Haurem de tornar a jugar el partit”, ha afegit. En aquesta línia, ha afirmat que la darrera decisió de l’advocat general “no vol dir que no es pugui tornar a guanyar” i que han perdut “una batalla i no una guerra”.

Comín ha admès que estan sorpresos: “No perquè ens contradigui a nosaltres, sinó perquè es basa en la jurisprudència del tribunal de justícia però la utilitza d’una manera molt parcial”. Ha raonat que l’advocat general “cita sentències del TJUE per a defensar les seves posicions, però les cita de manera esbiaixada o es deixa paràgrafs”.

Declaracions de Boye

L’advocat de Carles Puigdemont, Gonzalo Boye, ha afirmat aquest divendres que els àudios de l’excomissari José Manuel Villarejo per l’anomenada ‘operació Catalunya’ “demostren la fallada sistèmica generalitzada” del sistema de que parla l’advocat del Tribunal Superior de Justícia de la UE (TJUE). “Si això no és suficient deu estar molt a pop de ser-ho”, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Així, ha afirmat que si hi hagués una quarta euroordre acreditarien aquesta fallada. Per a Boye, l’informe del TJUE és “poc tècnic i poc rigorós” i s’ha mostrat tranquil a l’espera del que decideixi el tribunal. Ha afirmat també que hi ha un “clar risc” de no tenir un judici just i ha descartat que es puguin reactivar les euroordres abans de la fi del procediment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ