Política

Giménez-Salinas aposta per la reforma del delicte de sedició en el seu discurs inaugural com a nova síndica

La veterana jurista ha pres possessió del càrrec al Parlament

La jurista i professora universitària Esther Giménez-Salinas ha pres possessió aquest dijous del càrrec del Síndic de Greuges al Parlament i en el seu discurs inaugural ha apostat per la reforma del delicte de sedició com una manera de “desjudicialitzar el conflicte” entre Catalunya i Espanya. Giménez-Salinas ha afegit que sovint quan fa aquesta petició li retreuen que peca d’ingènua i ha rebatut que no ho és i que simplement creu en el diàleg i en el pacte. A més, la nova Síndica ha carregat contra l’actual sistema de justícia penal, que ha titllat d’obsolet i antiquat, i ha qualificat la presó com “un reducte del passat”.

Cap a les dotze del migdia, Esther Giménez-Salinas ha entrat a l’auditori del Parlament de Catalunya acompanyada del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per prendre possessió del càrrec de Síndica de Greuges, després que el 30 de juny la cambra aprovés el seu nomenament per 91 vots a favor i 30 en contra.

Giménez-Salinas ha fet llavors el jurament com a nova Síndica de Greuges, en el que ha promès vetllar pels drets i llibertats de les persones a Catalunya, i ha pronunciat un discurs inaugural que ha durat una mica més d’un quart d’hora i en el que ha apuntat els seus principals objectius al càrrec.

Entre els eixos de treball que s’ha marcat Giménez-Salinas, ha destacat el de la desjudicializatció. “Hauríem de procurar la desjudicialització dels conflictes, una qüestió que a aquí, a Catalunya, és especialment important”, ha afirmat la ex professora d’ESADE.

La nova Síndica ha concretat que això ha de passar, entre altres coses, per la reforma del delicte de sedició i adaptar-lo al context europeu. Una declaració que pren rellevància a poques hores de la reunió a la Moncloa de demà entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès en que el president de la Generalitat podria posar aquesta qüestió sobre la taula.

Giménez-Salinas ha dit que al marge de la qüestió de la sedició, molts altres conflictes es podrien resoldre per la via del pacte i el diàleg. “Sovint em diuen que soc una ingènua. Però no ho soc. He vist moltes coses a la vida. Simplement crec en el diàleg i el pacte”, ha matisat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona