Política

Sánchez anuncia impostos excepcionals a les grans energètiques i als bancs

També hi haurà la bonificació del 100% dels abonaments de Rodalies fins a finals d’any

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimarts durant el debat de política general que el seu executiu crearà dos nous impostos excepcionals i temporals, a les grans energètiques i a la banca, i bonificarà el 100% dels abonaments de Rodalies de Renfe des del setembre fins a finals d’any. Segons el president espanyol, són mesures en resposta a l’increment de la inflació i permetran recaptar 3.500 milions d’euros l’any, perquè aquest govern “no permetrà que el patiment de molts sigui el benefici d’uns pocs”. Sánchez també ha anunciat que tots els estudiants de més de 16 anys que ja reben una beca, un milió d’estudiants, rebran una beca complementària de 100 euros al mes entre setembre i desembre d’aquest 2022.

L’impost a les grans empreses energètiques tindrà vigor els anys 2023 i 2024 sobre els beneficis del 2022 i 2023, i l’executiu espera que recapti 2.000 milions d’euros, perquè “els beneficis no cauen del cel, sinó que surten de la butxaca dels ciutadans”. L’impost a les grans entitats financeres compensarà els seus beneficis per l’increment dels tipus d’interès, i serà “excepcional i temporal” durant dos anys. Segons Sánchez, permetrà recaptar 1.500 milions d’euros a l’any. També ha anunciat que el seu govern bonificarà el 100% de tots els abonaments de diversos viatges operats per Renfe. La bonificació passarà així del 50% al 100% per a tots els abonaments de Rodalies i mitjana distància des de l’1 de setembre al 31 de desembre d’aquest any. La mesura se suma a la bonificació al metro urbà.

A més, Sánchez ha anunciat que desbloquejarà l’’operació campament’ per a la construcció de fins a 12.000 habitatges a Madrid, un 60% de les quals seran públics, i continuarà atiant el pacte de rendes entre empresaris i sindicats.

Sánchez també ha anunciat que incrementarà els 2.134 milions d’euros que ja destina a beques. “Tots els estudiants de més de 16 anys que ja gaudeixen d’una beca rebran una beca complementària de 100 euros al mes”, que beneficiarà 1 milió de persones a l’Estat. Rebran aquesta beca entre setembre i desembre d’aquest any. Un altre element és la incorporació al currículum educatiu d’infantil, primària i secundària d’un programa sobre programació i robòtica i la creació d’un nou marc regulador estatal sobre el personal d’extinció d’incendis “per ser més eficaços”. “El repte és sortir millor del que hem entrat en aquesta crisi”, ha dit Sánchez.

Sánchez també ha anunciat la creació d’un centre estatal de salut pública “per millorar la gestió d’emergències sanitàries”; que impulsarà una “nova i millorada PAC per impulsar el camp espanyol” així com l’impuls de la independència energètica amb una inversió de 1.000 milions d’euros per a la compra de plaques solars i vehicles elèctrics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona