Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Borrell adverteix que “ningú pot ser neutral” davant la “terrible” guerra a Ucraïna

El cap de la diplomàcia europea avisa que no hi pot haver seguretat en un món que normalitzi o toleri “l’ús il·legal de la força”

Insta els països del G20 a ajudar a aturar la guerra, restaurar la sobirania ucraïnesa i contenir les conseqüències del conflicte

L’alt representant de la Unió Europea (UE) per als Afers Exteriors i Política de Seguretat, Josep Borrell, ha afirmat aquest divendres que “ningú pot ser neutral” davant de la “terrible” agressió de Rússia contra Ucraïna.

“Davant d’una agressió, ningú pot ser neutral. Ningú pot viure amb seguretat en un món on l’ús il·legal de la força es normalitza o tolera”, ha subratllat Borrell en la reunió de ministres d’Exteriors dels països del G20 que se celebra a Bali (Indonèsia), i en la que també participa el ministre d’Exteriors rus, Sergei Lavrov.

Borrell ha constat que La reunió dels ministres d’Exteriors del G20 –els països més industrialitzats i els emergents– es produeix enmig d’un “context especialment greu després de la terrible guerra de Rússia contra Ucraïna” i ha instat “tots els participants a ajudar a posar fi a la guerra, a restaurar la sobirania d’Ucraïna i a garantir la contenció de les repercussions globals” del conflicte.

El cap de la diplomàcia europea ha subratllat en el seu discurs que “el sistema multilateral està sota pressió com mai abans, en el moment en què més el necessitem”.

En aquest sentit, ha insistit que “l’agressió de Rússia constitueix una flagrant violació del dret internacional”, que afavoreix la “fragmentació de l’ordre mundial” i “posa en perill la recuperació econòmica global”. “I no és només una guerra que afecta Europa, o un conflicte occidental, sinó un conflicte internacional d’extrema gravetat”, ha afegit el també vicepresident de la Comissió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona