Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Lavrov, a la BBC: “Nosaltres no vam envair Ucraïna”

El ministre rus d’Exteriors diu que arrossegar Ucraïna cap a l’OTAN “era una acció criminal”

El ministre rus d’Exteriors, Serguei Lavrov, ha negat en una entrevista emesa aquest dijous per la BBC que Rússia hagi envaït Ucraïna i ha acusat els països occidentals d’estendre “notícies falses”.

“Nosaltres no vam envair Ucraïna. Vam declarar una operació militar especial perquè no teníem absolutament cap altra forma que Occident comprengués que arrossegar a Ucraïna cap a l’OTAN era una acció criminal”, ha afirmat.

Des que les tropes russes van iniciar la guerra a Ucraïna, el passat 24 de febrer, més de 4.000 civils, 10.000 soldats ucraïnesos i 30.000 russos han mort, segons estimacions de Kíiv.

En una de les escasses entrevistes que ha concedit a mitjans internacionals, Lavrov ha insistit en la versió oficial de Moscou que s’està fent una campanya de desnazificació a Ucraïna

El periodista ha citat un informe de les Nacions Unides sobre la població ucraïnesa de Yahidne, on “360 residents, inclosos 74 nens i cinc persones amb discapacitats van ser obligats per forces armades russes a romandre 28 dies en el soterrani d’un col·legi, sense lavabos ni aigua” i “deu persones majors van morir”. “Això és lluitar contra els nazis?”, li ha preguntat el periodista.

“És una gran pena, però diplomàtics internacionals, inclosa l’alta comissionada de l’ONU per als drets humans (Michelle Bachelet), el secretari general de l’ONU (António Guterres) i altres representants de l’ONU reben pressions per part d’Occident i en moltes ocasions són utilitzats per a amplificar notícies falses”, ha dit Lavrov.

El ministre d’Exteriors rus ha estat preguntat així mateix pels dos britànics que combatien juntament amb l’Exèrcit ucraïnès i han estat condemnats a mort per separatistes prorussos de l’autoproclamada república de Donetsk.

Amnistia Internacional i altres organitzacions han alertat que sota la convenció de Ginebra els presoners de guerra no poden ser processats per haver pres part en les hostilitats. “No estic interessat en el punt de vista d’Occident en absolut. Només estic interessat en la legalitat internacional. D’acord amb la llei internacional, els mercenaris no són reconeguts com a combatents”, ha subratllat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona