Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Ucraïna espera armes d’Occident per a alliberar Kherson

Si aquest armament arriba, l’ofensiva podria començar al setembre, segons han avançat fonts de l’exèrcit ucraïnès

Les batalles més feroces a Ucraïna continuen centrant-se en el Donbass, però en el sud les tropes ucraïneses han aconseguit crear una línia de contraatac de fins a 80 quilòmetres prop de l’ocupada ciutat de Kherson, mentre esperen l’armament pesant promès per Occident.

“Les nostres tropes ja han creat a la regió de Kherson un cap de platja estable en la ribera esquerra del riu Inhulets. Aquest cap de platja té una longitud d’entre 50 i 80 quilòmetres”, segons ha declarat l’assessor presidencial ucraïnès, Oleksiy Arestóvych.

La necessitat d’una ofensiva en Kherson, ocupada per les tropes russes en els primers dies de la seva campanya militar a Ucraïna, adquireix cada vegada més importància davant els esforços russos per integrar aquesta regió, on han repartit centenars dels seus passaports i fins i tot es parla d’un referèndum d’adhesió a Rússia.

I si bé els militars ucraïnesos reposen forces i s’organitzen en aquest sector del front, la possibilitat d’una ofensiva encara és llunyana, ha confirmat l’expert militar Oleg Zdánov, citat per l’agència UNIAN.

“És molt poc probable que succeeixi pròximament. Només serà possible prendre una ciutat com Kherson, una ciutat regional important, amb moltes més armes”, ha afegit, en assenyalar que en aquests moments les armes subministrades a Ucraïna per Occident “són una gota en la mar”.

Una situació que podria canviar després de la promesa donada aquest dimecres pel president dels EUA, Joe Biden, de subministrar a Kíiv material militar per un valor de 1.000 milions de dòlars que inclou sistemes de míssils i artilleria.

Si aquest armament arriba, l’ofensiva podria començar al setembre, ha afirmat el major general de l’exèrcit ucraïnès, Dmitro Marchenko, citat per UNIAN.

Conscients d’això, les forces russes reforcen les seves posicions en Zaporíjia i Kherson, mentre prenen mesures defensives per a enfortir la presència russa en la mar Negra, ha informat avui l’estatunidenc Institut d’Estudis de la Guerra.

“Tenim la intenció d’alliberar tots els nostres territoris, incloent-hi Crimea”, ha declarat avui el ministre de Defensa d’Ucraïna, Oleksii Réznikov.

La mateixa esperança ha permès també a Marchenko posar la vista en el pont de Crimea, que uneix la península annexionada en 2014 amb el continent rus. “El pont de Kertx és l’objectiu número u de l’Exèrcit ucraïnès”, ha afirmat el militar.

El Kremlin ha reaccionat immediatament a aquestes declaracions en recordar que “no és la primera vegada” que se senten aquest tipus d’amenaces. “Naturalment, estem al corrent d’aquestes amenaces i les tenim en compte. Les mesures preventives i les mesures addicionals que prenen els nostres militars garanteixen la seguretat de Crimea”, va assenyalar el portaveu de la presidència russa, Dmitri Peskov.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona