Política

Conflicte bèl·lic a l’est d’Europa

Estats Units anuncia un nou paquet d’ajuda militar a Ucraïna de 1.000 milions de dòlars

El Pentàgon enviarà a Kíiv artilleria, míssils de llarg abast i sistemes de defensa costanera, entre altre material militar

Biden referma a Zelenski el compromís dels EUA amb la defensa de la democràcia, sobirania i integritat territorial d’Ucraïna

El president dels Estats Units d’Amèrica, Joe Biden, ha comunicat aquest dimecres al seu homòleg ucraïnès, Volodímir Zelenski, que el seu país concedirà 1.000 milions de dòlars addicionals en ajuda militar a Ucraïna per respondre a la invasió russa.

Biden ha informat en un comunicat publicat per la Casa Blanca de la seva conversa telefònica amb Zelenski, en el qual ha precisat que l’assistència inclourà artilleria, sistemes de defensa costanera i coets per fer costat als ucraïnesos “en les seves operacions defensives” al Donbass, a l’est del país.

Els dos presidents també han comentat els esforços del secretari de Defensa dels EUA, Lloyd Austin, que avui es troba a Brussel·les, “per coordinar un suport internacional addicional a les forces ucraïneses”.

El Pentàgon ha detallat en un comunicat que el nou paquet conté 18 canons Howitzer de 155 mil·límetres, amb 36.000 rondes de munició i 18 vehicles per transportar-los. També facilitarà a Kíiv projectils per a HIMARS, un sistema de míssils de llarg abast que els EUA ha proporcionat a Kíev.

L’assistència inclou, entre altres, dos sistemes de defensa costanera Harpoon i milers d’aparells de ràdio i de visió nocturna.

Els 1.000 milions de dòlars engloben fons per a l’entrenament de les forces ucraïneses en l’ús de l’equipament nord-americà, i diners per al seu manteniment, transport i costos administratius.

El paquet es divideix en 350 milions de dòlars en material tret de l’inventari existent del departament de Defensa dels EUA i 650 milions de dòlars procedents de l’anomenada Iniciativa d’Assistència de Seguretat (USAI), un programa autoritzat pel Congrés dels EUA

A través de l’USAI, Washington destina equipament militar a través de contractistes privats, en comptes d’enviar-lo del seu propi inventari. Segons el Pentàgon, aquesta és la primera vegada que recorre a contractistes privats per cedir material de seguretat a les forces armades ucraïneses.

A part de l’ajuda militar, Biden ha anunciat aquest dimecres que el seu país donarà a Ucraïna 225 milions de dòlars més en assistència humanitària per proporcionar aigua potable, subministraments mèdics, menjar, allotjament i diners als ucraïnesos.


Washington reitera el compromís amb la integritat territorial d’Ucraïna
El president nord-americà ha refermat en la seva conversa amb Zelenski el seu compromís que “Estats Units romandrà al costat d’Ucraïna” en la defensa de la seva democràcia, sobirania i integritat territorial “enfront de l’agressió russa injustificada”.


D’acord amb dades del Pentàgono, Estats Units ha destinat uns 5.600 milions de dòlars en assistència de seguretat a Ucraïna des de l’inici de la invasió russa, el passat 24 de febrer, i més de 8.300 milions de dòlars des de 2014.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona