Política

OTAN

L’OTAN decidirà a Madrid reforçar les seves defenses per terra, mar i aire

L’organització també donarà suport a la reconstrucció d’Ucraïna

Aconseguir una major capacitat per a actuar ràpidament en el lloc que sigui necessari, reforçar les defenses per terra, mar i aire i dotar-se dels instruments necessaris davant un futur incert són alguns dels objectius de la Cimera de l’OTAN, que se celebrarà a Madrid els dies 29 i 30 de juny.

Una cita en la qual, a més, es prendran mesures per a mantenir el suport a Ucraïna a mitjà i llarg termini. Els aliats enviaran un missatge molt fort de solidaritat internacional a aquest país i s’aprovarà un paquet d’assistència en suport a la seva reconstrucció, segons fonts de l’OTAN.

A 20 dies de l’inici s’estan negociant els temes més importants d’aquesta cimera que se celebrarà en un moment crucial per a la seguretat, doncs, a més d’aprovar el nou concepte estratègic de l’OTAN per a la dècada vinent, el context que s’ha obert després de la invasió russa d’Ucraïna que ha portat de nou la confrontació a Europa la fa fins i tot més transcendental.

La cimera es planteja tres objectius principals: un d’ells, l’aprovació del “concepte estratègic de Madrid”, que s’està tancant, i que reafirmarà els valors de l’organització, assegurarà la defensa col·lectiva amb més recursos i dotarà a l’organització dels instruments necessaris davant un futur incert i més perillós.

La intenció és donar un fort impuls a l’acció de l’Aliança, sota la consigna que quan el món canvia l’OTAN també canvia. L’objectiu és preservar la pau i dissuadir del conflicte, enviant un missatge fort perquè a ningú se li ocorri atacar als aliats, segons les fonts.

En la Cimera de Madrid es prendran decisions molt importants, no sols en relació amb el flanc est sinó també al sud, i en aquest sentit, s’està treballant en un paquet de mesures per a ajudar a Mauritània en les seves capacitats de defensa i s’intensificarà l’esforç per a combatre el terrorisme en totes les seves formes.

Els aliats tancaran files amb els socis més vulnerables com Geòrgia, Moldàvia o Bòsnia, per a ajudar-los a construir les seves capacitats militars i a defensar la seva independència política.

Des de l’annexió de Crimea per part de Rússia, en 2014, l’OTAN ha reforçat considerablement la seva seguretat col·lectiva i la seva política de dissuasió i defensa, de tal forma que en aquests moments hi ha més de 40.000 efectius sota el comandament de l’Aliança, una xifra que s’ha duplicat en un període rècord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona