Política

frança

Un tiroteig policial causa una tempesta electoral a França

Mélenchon acusa la policia de violenta abans de saber-se que el conductor tenia una ordre de recerca i el carnet retirat

Un tiroteig en ple centre de París, en el qual va morir la passatgera d’un vehicle que va refusar detenir-se en un control policial, ha desfermat una tempesta política a França, amb les eleccions legislatives del pròxim diumenge com a teló de fons.

El conductor de l’automòbil va intentar escapar d’un control d’ús del cinturó de seguretat i va envestir a una patrulla policial amb bicicleta, els membres de la qual van disparar.

El conductor i un passatger van resultar ferits de gravetat i una altra passatgera va morir aquest diumenge a causa de les seves ferides. Els tres agents de la patrulla, un dels quals va resultar ferit lleu, van passar a detenció preventiva mentre s’investigava l’incident, encara que no seran processats, segons ha anunciat aquest dimarts el seu advocat a la premsa.

L’incident, que va ocórrer en el conegut carrer Caulaincourt, que voreja bona part del famós turó de Montmartre, ha generat una polseguera electoral.

Diumenge que ve se celebra la primera volta de les eleccions a l’Assemblea Nacional, amb la segona una setmana després.

El líder esquerrà Jean-Luc Mélenchon ha publicat un tuit en el qual denunciava “un altre abús de poder inacceptable. Pena de mort per no obeir. El prefecte l’aprova? El ministre felicita? La vergonya per a quan?”.

Després de l’incident es va informar que el conductor de l’automòbil estava buscat per la Policia per diversos motius i conduïa sense tenir permís i sense poder tornar a tenir-ho durant cinc anys per una sèrie d’infraccions de trànsit, la qual cosa no va frenar a Mélenchon.

“No és normal matar a algú perquè refusa obeir. Està la llei, hi ha càstigs i multes, però no la pena de mort”, va insistir avui en l’emissora France Inter, on va recalcar la seva oposició “a l’ús desproporcionat de la violència”.

Per la seva banda, la primera ministra, Élisabeth Born, ha qualificat les paraules de l’aspirant a substituir-li en el càrrec com a “xocants” i “totalment ultratjants”, ja que va considerar que Mélenchon té “una presumpció de culpabilitat contra la Policia”.

També el ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, ha contestat Mélenchon recordant que els policies “fan un treball valent, difícil i arrisquen la seva vida a cada moment. Insultar-los deshonra als qui volen governar. Deixem que la recerca prossegueixi sense utilitzar-los com a ostatges d’una campanya electoral”.

Finalment, la líder ultradretana Marine Le Pen ha acusat avui en una altra entrevista radiofònica a Mélenchon de “ser amic dels dolents i els delinqüents”.

Mélenchon, líder del partit La França Insubmisa (LFI), encapçala una coalició de formacions progressistes que inclou al més moderat Partit Socialista (PS), on alguns dirigents han mostrat el seu malestar per la seva incontinència verbal contra la Policia.

L’objectiu del veterà Mélenchon, que va abandonar el PS per a formar la més radical LFI, és guanyar les eleccions per a forçar al fet que el president Emmanuel Macron li nomeni primer ministre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona