Política

síria

Les forces kurdes demanen a Al-assad unir-se davant l’ofensiva turca

El president turc, Recep Tayyip Erdogan, amenaça de dur a terme una incursió militar sobre diverses zones del nord del país

Denuncien que Estat Islàmic podria sortir-ne beneficiat

La guerra siriana és un conflicte latent i que continua tenint zones on la violència no ha cessat. Una d’aquestes zones és la que abraça el Kurdistan sirià i on Turquia, que vol evitar que aquesta frontera es converteixi en un bastió kurd, fa anys que hi ha posat el peus. Ara, les darreres amenaces del president turc han suposat que les FSD (Forces Democràtiques Sirianes), que són una aliança armada liderada pels kurds, hagin demanat al règim d’Al-assad una coordinació específica davant d’aquests possibles atacs.

Els líders de les diferents faccions i consells de les FSD van manifestar en una reunió extraordinària la seva “disposició per coordinar-se amb les forces del govern de Damasc per repel·lir qualsevol possible atac turc i protegir les terres enfrontant l’ocupació”, va indicar la coalició en un comunicat.

Les Forces de Síria Democràtica han expressat la seva preocupació que aquesta acció pot tenir sobre la situació humanitària al nord del nord del país. La campanya anunciada per Turquia, que pretén ampliar les zones sota el seu control a Síria amb l’objectiu de crear una “franja de seguretat” de 30 quilòmetres de profunditat al llarg de tota la frontera comuna, “afectarà l’estabilitat i la unitat” de tota Síria i és “un preludi de la divisió” del país, van augurar.

Les FSD van reiterar que el grup terrorista Estat Islàmic trauria partit de la nova intervenció turca com ha passat, van dir, a les anteriors, ihan assegurat dir que la seva prioritat és la desescalada a les zones de distensió pactades el 2018 i el seu compromís amb aquests acords, dels que van ser patrocinadors Rússia, Iran (tots dos aliats de Damasc) i la mateixa Turquia.

El Govern d’Al-Assad també ha condemnat les amenaces d’Erdogan, que ha qualificat com una violació a la seva sobirania que soscava els acords de desescalada aconseguits fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona