Política

Núria Marín remodela el govern de l’Hospitalet

L’alcaldessa modifica el cartipàs arran de la dimissió del regidor Cristian Alcázar, investigat per corrupció

El nou edil José Antonio Alcaide assumeix l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, ha signat el decret del nou cartipàs, una remodelació del govern municipal motivada per la dimissió, el passat mes d’abril, de Cristian Alcázar. El fins llavors segon tinent d’alcaldia i responsable de l’Àrea d’Espai Públic està investigat per presumpta estafa en una peça separada del cas de suposat desviament de fons al Consell Esportiu de l’Hospitalet. Alcázar va renunciar també, a principi de mes, com a primer secretari del PSC de l’Hospitalet. La fiscalia li demana quatre anys i mig de presó per presumptament haver simulat l’acomiadament de Cristóbal Plaza com a director tècnic administratiu del Consell Esportiu.

Les vacants de Plaza, que va ser també regidor d’Esports i va renunciar a l’acta arran de la investigació en què està immers, i d’Alcázar han estat ocupades respectivament per Iman Aisa i José Antonio Alcaide. Alcaide assumirà l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme. El primer tinent d’alcaldia, Francesc Belver, assumirà la direcció de l’Àrea de Planificació, Territori i Economia, dintre de la qual la regidora Maria Teresa Revilla continuarà com a regidora d’Esports. També dins d’aquesta nova Àrea de Planificació, Territori i Economia, Marín ha nomenat Laura García regidora de Sostenibilitat, Habitatge i Joventut. García manté les competències en matèria d’Igualtat i LGTBI.

Al capdavant de l’Àrea de Convivència, Seguretat i Mobilitat continua José Castro, mentre que Rocío del Mar Ramírez assumeix l’Àrea d’Hisenda, TIC i Atenció Ciutadana. El responsable de l’Àrea d’Equitat, Drets Socials i Recursos Humans continua sent Jesús Husillos , i María Ángeles Sariñena la de l’Àrea de Participació i Relacions Ciutadanes. David Quirós Brito continua com a responsable de l’àrea d’Educació, Innovació i Cultura,. Dintre d’aquesta àrea, Iman Aisa continua al capdavant de la regidoria adjunta d’Educació i María Ángeles Sariñena a la regidoriade Cultura Popular i Tradicional.

Aquests canvis es faran efectius al ple de l’1 de juny. Aquests serà l’última sessió com a regidor per a Jaume Graells, l’edil socialista que va denunciar la presumpta trama de desviament de subvencions en el Consell Esportiu de l’Hospitalet. Graells ja va dimitir com a tinent d’alcalde d’Educació, Joventut i Esports el juny del 2020, poc després que es destapés el cas, però mantenia l’acta de regidor. Ahir va anunciar que deixa també l’acta i que s’ha donat de baixa del PSC, a qui acusa d’haver-lo condemnat a l’ostracisme i de ser passiu “amb el delinqüent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona