Política

Ayats es mostra “convençut” que ERC guanyarà a Girona

La presentació oficial de la candidatura de Quim Ayats a la ciutat de Girona, amb la presència de Pere Aragonès, engega la maquinària electoral dels republicans a les comarques gironines

“Estic convençut que guanyarem però probablement no per majoria”, assegurava ahir Quim Ayats, en l’acte oficial de presentació de la seva candidatura per ERC a les eleccions municipals del 2023 a Girona i tret de sortida de la maquinària electoral dels republicans a les comarques gironines, tal com ho escenificava la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès; la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, i nombrosos càrrecs republicans gironins.

Ayats va fer un repàs de la seva trajectòria personal i política, va insistir en la importància de tenir en compte “la Girona sencera” –recordant el seu vincle amb Santa Eugènia i reivindicant així els barris– i va assegurar que entre els reptes principals que té la ciutat hi ha una ciutat “amb més espais verds i més neta” així com l’habitatge, el model econòmic i projectes “imprescindibles” com “el futur parc de salut”, en referència al nou Trueta.

L’actual vicealcalde al consistori gironí també va destacar el fet d’haver assumit el pacte amb JxCat al govern municipal per treballar per la ciutat i rebutjar “l’opció fàcil” d’oposició. Això mateix va ser destacat per Teresa Jordà, que va declarar: “En Quim i tot el seu equip saben quan s’ha de prendre decisions, quan s’han d’arremangar, de remar sempre en pro del bé de la ciutat.” Jordà va recordar que és la primera vegada que “en aquesta ciutat immortal repetim candidat”, va dir, després de recordar que Ayats ja va ser-ho el 2019. Pere Aragonès va considerar que Ayats “serà el millor alcalde possible, perquè té la ciutat entre cella i cella; fa uns anys, quan era al Senat, podria haver escollit el partit o Girona, i aleshores va demostrar el seu compromís”, va dir el president de la Generalitat.

LA FRASE

Estic convençut que guanyarem, però probablement no per majoria
Quim Ayats
candidat d’erc a l’alcaldia de girona EN les municipals del 2023

Aragonès torna a demanar explicacions

“Si algú es pensa que cessant la directora del CNI girarem full, s’equivoca”, va emfatitzar el president de la Generalitat durant el seu discurs a Girona, afegint-hi: “que no ens posin a prova”amb el Catalangate perquè quan això s’ha fet “ja han vist el que ha passat” i va tornar a demanar a l’Estat explicacions sobre “el cas d’espionatge més injustificable, més greu, més escandalós de les darreres dècades”. Pere Aragonès va augurar també que arran d’aquest afer hi haurà “la intoxicació més gran dels darrers mesos” per “justificar allò injustificable”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona