Política

Scholz i Macron demanen un alto el foc per a poder impulsar negociacions de pau

Ambdós líders defensen que la pau ha de basar-se en el respecte a la integritat territorial ucraïnesa

El canceller alemany, Olaf Scholz, i el president francès, Emmanuel Macron, han demanat aquest dilluns a Berlín un alto el foc per a poder impulsar negociacions per a una pau que, segons han coincidit, haurà d’estar basada en el respecte a la sobirania i la integritat territorial d’Ucraïna.

“Hem tingut ja diverses setmanes de guerra. Hem de buscar camins per a acabar amb aquesta guerra. Però per a això es requereix primer un alto el foc i és clar que una pau futura ha de tenir com a condició el respecte a la sobirania i la integritat territorial d’Ucraïna”, ha dit Scholz.

Macron, per part seva, ha assenyalat que encara que el discurs d’avui de Vladímir Putin no havia representat una nova escalada això encara no és suficient per a pensar en negociacions.

Macron va realitzar aquest dilluns la seva primera visita a Berlín després de la seva reelecció per a mantenir una reunió amb Scholz en l’agenda de la qual està la guerra d’Ucraïna però també el futur del projecte europeu, l’enfortiment de l’eix francoalemany i altres assumptes de caràcter bilateral.

“Era evidentment per a mi que després de la reelecció havia de viatjar a Berlín. Volem reforçar tot el que França i Alemanya han construït durant tants anys i tant de bo l’amistat que existeix entre els nostres dos països ens permeti impulsar coses importants en els pròxims mesos”, ha dit Macron.

Macron també s’ha pronunciat a favor d’intensificar la cooperació entre França i Alemanya en política exterior i de defensa.

D’altra banda, Macron es va referir a la seva idea de crear un nou format polític que permeti intensificar la cooperació amb països que, com Ucraïna, encara no pertanyen a la UE o amb el Regne Unit, que la va abandonar, però que comparteixen una sèrie de valors comuns. “La idea parteix d’un fet geopolític. Tots som part d’un mateix continent i necessitem impulsar la democràcia per a tenir estabilitat”, ha explicat Macron.

Scholz ha qualificat la proposta de Macron com una bona idea i ha afegit que aquesta ha de combinar-se amb les negociacions d’ingrés de part de països com Macedònia del Nord.

El canceller alemany ha defensat la política que ha seguit el seu govern davant la guerra a Ucraïna i ha ressaltat com hi havia hagut un gir en algunes qüestions com en el d’enviar d’armes a una zona de conflicte o en l’augment de la despesa militar.

“Alemanya ha pres decisions importants. Hem optat per enfortir la nostra capacitat defensiva i aportar així a la capacitat defensiva de l’OTAN”, va dir,

Els dos polítics s’han referit també a la importància de les sancions contra Rússia i Macron va expressar la seva esperança que els socis que encara són poc inclinats a un embargament al petroli rus canviïn de posició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs