Política

conflicte bèl·lic a l'est d'europa

Rússia paga cupons de dos Eurobons per un import de 649,2 milions de dòlars

En data d’1 de febrer, el deute públic extern de Rússia sumava 59.500 milions de dòlars, inclosos 38.970 milions per préstecs externs en bons

Rússia ha pagat aquest divendres en dòlars els cupons corresponents a dos eurobons amb venciment en 2022 i 2042 per un import de 649,2 milions de dòlars, segons ha informat el ministeri rus de Finances.

D’acord amb aquesta font, Rússia ha aconseguit pagar 564,8 milions de dòlars pels interessos d’un Eurobò amb venciment en 2022 i un altre d’uns 84,4 milions de dòlars amb venciment en 2042. Els diners s’han transferit en dòlars, al banc corresponsal per a aquests Eurobons, que és el Citibank a Londres.

“El ministeri de Finances de Rússia va complir amb les seves obligacions en virtut dels Eurobons sobirans d’acord amb la documentació d’emissió”, han recalcat fonts del ministeri rus de Finances en el breu comunicat.

El problema que ha sorgit en els pagaments dels interessos de bons fins ara és que la dipositària internacional Euroclear ha limitat les operacions amb els diners transferits per Rússia a l’entitat dipositària russa NSD per a complir amb les sancions occidentals imposades al país per la seva campanya militar a Ucraïna.

En aquest sentit, la governadora del Banc Centra de Rússia, Elvira Nabiullina, ha explicat avui que era impossible predir quan s’aixecaran les restriccions.

Amb data de l’1 de febrer, el deute públic extern de Rússia sumava 59.500 milions de dòlars, inclosos 38.970 milions per préstecs externs en bons.

En total, Rússia té actualment 15 bons actius amb venciments de 2022 a 2047.

No obstant això, l’agència de qualificació de riscos Standard and Poor’s (S&P) va dir el passat dia 11 que Rússia va incórrer ja en l’impagament tècnic de deute perquè no van acceptar-li els seus creditors el pagament en rubles, divisa nacional amb la qual el país va intentar pagar els cupons de bons amb venciment de 4 d’abril.

Rússia té un període de gràcia de 30 dies abans de ser declarada en suspensió de pagaments, però S&P creu que el govern rus no podrà convertir el pagament en rubles en dòlars en aquest període, donades les sancions occidentals, que inclouen la meitat de les reserves del Banc Central de divises i or en l’exterior, uns 300.000 milions de dòlars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona