Política

La Fiscalia contra el tercer grau de Bustos

El ministeri fiscal recorda que l’exalcalde de Sabadell té causes pendents

La Fiscalia ha demanat al jutge que revoqui el tercer grau restringit de l’exalcalde socialista de Sabadell, Manuel Bustos, que li permet passar el cap de setmana fora de presó, argumentant que encara “minimitza” els delictes de corrupció que va cometre i només els reconeix parcialment.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, el ministeri públic ha presentat aquest dimarts un recurs davant el jutjat de vigilància penitenciària per demanar-li que revoqui la decisió del Departament de Justícia de concedir el tercer grau restringit a Bustos, qui va ingressar a la presó el passat 12 de gener per complir la seva segona condemna per corrupció de l’anomenat “cas Mercuri”.

En el seu escrit, el ministeri públic raona que és prematur concedir el règim obert a Bustos, encara que sigui restringit, atès que no es pot considerar que estigui rehabilitat, com ho demostra que en les entrevistes amb els tècnics tendeix a “minimitzar” la gravetat dels fets que va cometre.

També argumenta la Fiscalia que l’exalcalde no assumeix de forma “autèntica” el delicte que va cometre -ha estat condemnat per “enxufar” una alt càrrec i per ordenar a la policia local que retirés multes als seus familiars-, sinó que només reconeix els fets “parcialment”.

Un altre dels motius del fiscal per oposar-se al tercer grau és que Bustos compta amb quatre causes pendents vinculades a la macroinvestigació per presumpta corrupció del cas Mercuri, en dos de les quals es troba a un pas de judici.

L’exalcalde de Sabadell va ingressar el passat 12 de gener a la presó de Lledoners per complir la seva segona condemna del cas Mercuri, que suma tres anys de presó, per ordenar a la policia local que retirés multes als seus familiars, després que l’Audiència de Barcelona descartés suspendre-li la pena.

Compta amb una altra sentència ferma d’un any i nou mesos de presó -que sí que li va ser suspesa- per usar la seva influència sobre una alcaldessa socialista per col·locar a una ex alt càrrec del tripartit català a l’Ajuntament de Montcada i Reixac, cas pel qual també va ser condemnat l’ex número dos del PSC Daniel Fernández.

Arran de l’anomenat cas Mercuri, de presumpta corrupció urbanística amb epicentre a l’Ajuntament de Sabadell, l’exalcalde, que va deixar el càrrec el 2013, va ser també condemnat com a responsable a títol lucratiu en una peça sobre malversació de fons, i està a un pas de judici en altres dos



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona