Política

Estat espanyol

Operació Kitchen

L’AN espanyola rebutja que es jutgi De Cospedal pel cas Kitchen

Refusa els recursos contra el tancament de la instrucció i envia a judici la cúpula d’Interior de Rajoy

La sala penal de l’Audiencia Nacional (AN) espanyola va confirmar ahir el final de la instrucció de l’operació Kitchen, la trama d’espionatge contra l’extresorer del PP Luis Bárcenas amb fons reservats del Ministeri de l’Interior que s’hauria posat en marxa entre el 2013 i el 2015 per robar-li documentació que comprometia el partit en el marc de l’operació Gürtel.

El tribunal deixa fora del procés María Dolores de Cospedal, exsecretària general del PP i ministra de Defensa de Mariano Rajoy (2016-2018), i el seu marit, Ignacio López del Hierro, tot i les converses amb el comissari jubilat de la policia José Manuel Villarejo.

La secció tercera de la sala penal ha desestimat tots els recursos d’apel·lació presentats, inclòs el de la Fiscalia Anticorrupció, contra la interlocutòria del 29 de juliol passat dictada pel titular del jutjat central d’instrucció número 6, Manuel García Castellón, que, a més de donar per tancada la instrucció, arxivava el cas per a Cospedal i el seu marit.

En el seu recurs, la fiscalia sol·licitava que l’instructor aprofundís en la investigació amb l’objectiu de determinar si l’ordre d’espiar Bárcenas va sortir de l’aleshores ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz o si va arribar de més amunt. Anticorrupció va demanar tornar a imputar De Cospedal i investigar Rajoy.

Peticions desestimades

Els magistrats han desestimat les peticions en avalar que no hi ha prou indicis que participessin en aquesta suposada operació orquestrada presumptament des del Ministeri de l’Interior el 2013 i rebutgen també la petició de les acusacions d’indagar en la versió aportada per Villarejo, que va declarar que informava, via missatges de text, Rajoy de l’operació. Una versió que, segons els jutges, està mancada de cap mena de suport indiciari. L’Audiencia Nacional sí que avala que s’enviï a judici la cúpula del Ministeri de l’Interior de Rajoy, la qual s’asseurà al banc dels acusats amb l’exministre Jorge Fernández Díaz, l’exsecretari d’estat per a la Seguretat Francisco Martínez i l’exdirector adjunt operatiu de la Policía Nacional Eugenio Pino al capdavant. Amb ells hi haurà fins a vuit persones més, entre les quals hi ha diversos responsables policials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona