Política

rússia

Rússia amenaça de desplegar armament nuclear si Suècia i Finlàndia entren en l’OTAN

L’exprimer ministre i expresident rus i actual vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia diu que ja no es podrà parlar d’un Bàltic sense armes nuclears

El vicepresident del Consell de Seguretat de Rússia, Dmitri Medvédev, va amenaçar avui amb el desplegament d’armes nuclears al Bàltic si Suècia i Finlàndia ingressen en l’OTAN.

“Caldrà reforçar a l’agrupació de forces de terra, la defensa antiaèria, desplegar importants forces navals en les aigües del golf de Finlàndia. I en aquest cas ja no es podrà parlar d’un Bàltic sense armes nuclears. L’equilibri ha de ser restablert”, ha publicat l’alt càrrec en el seu compte de Telegram.

Médvedev, exprimer ministre i president de Rússia entre 2008 i 2012, ha subratllat que per a Moscou “no és tan rellevant quants països hi ha en l’OTAN, 30 o 32”, ja que “dos més, dos menys, pel seu pes i població, no fan gran diferència”, però ha posat l’accent en el fet que si Suècia i Finlàndia entren l’OTAN es duplicarà la longitud de la frontera terrestre entre Rússia i l’Aliança Atlàntica, per la qual cosa –ha recalcat– caldrà enfortir-la.

Medvédev ha indicat que no té sentit pensar que l’“operació militar especial” russa a Ucraïna és la culpable que es plantegi l’ingrés de Suècia i Finlàndia en l’OTAN. “Això no és així. En primer lloc, ja abans va haver-hi intents d’arrossegar-los a l’OTAN, i en segon, la qual cosa és crucial, no tenim disputes territorials, com amb Ucraïna, amb aquests països”, ha justificat.

L’expresident rus ha indicat que l’opinió pública de Suècia i Finlàndia està dividida gairebé a parts iguals sobre la necessitat d’ingressar en l’OTAN. “Ningú assenyat vol que augmentin els preus i els impostos; que augmenti la tensió al llarg de les fronteres, que hi hagi (míssils) Iskander, (armes) hipersòniques i vaixells amb armes nuclears literalment a un pas de la seva casa”, ha afegit.

“Confiarem que s’imposi la sensatesa dels nostres veïns del nord. I si no, com es diu, ells mateixos s’ho han buscat”, ha resumit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona