Política

alemanya

Alemanya desmantella un grup anticovid que planejava segrestar el ministre de Sanitat

Hi ha quatre persones detingudes

La policia alemanya ha detingut quatre persones sospitoses de conspirar per segrestar personatges públics i cometre atemptats a tot el país. La Fiscalia General de Coblença. A l’estat de Renània-Palatinat, ha obert una investigació contra dotze persones –entre elles els quatre arrestats– d’una xarxa d’extrema dreta que formava part del moviment negacionista i antivacunes a les quals se les atribueixen plans violents contra l’Estat i de planejar el segrest del ministre de Sanitat, el socialdemòcrata Karl Lauterbach.

Aquest grup de persones pretenien atemptar contra instal·lacions de subministrament d’electricitat per provocar una apagada energètica a tot el país”, segons ha informat el canal públic ARD.

Els investigadors atribueixen als investigats la intenció última de “derrocar el sistema democràtic alemany i finalment aconseguir el govern”.

El grup havia preparat una acció específica per segrestar al ministre Lauterbach i “neutralitzar” els seus escortes.

El grup s’havia organitzat mitjançant la xarxa de missatgeria Telegram i el fiscal general de Renània, Jürgen Brauer, ha confirmat als mitjans locals que els seus membres tenien un pla en tres fases l’etapa final del qual consistia precisament a assolir el control del govern.

Els sospitosos van ser descoberts mitjançant una trampa organitzada per la policia, amb una oferta de venda d’armes, mines i material de protecció, que va conduir-los a l’arrest d’una persona, segons informa ARD.

La Fiscalia General de Coblença ha afirmat que els quatre detinguts procedeixen de “l’entorn” de les protestes contra les mesures aprovades per les autoritats alemanyes per lluitar contra la pandèmia.

A Alemanya mentrestant la incidència de la covid continua a la baixa pel que fa al nombre d’infeccions i la majoria de les restriccions que van aplicar-se han desaparegut, tot i que les regions tenen la possibilitat de reintroduir-les si es produeix un augment significatiu de la incidència i del seu impacte en el sistema sanitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA