Política

Estat francès

Macron i Le Pen passarien a la segona volta, segons els sondejos a peu d’urna

L’esquerrà Jean-Luc Mélenchon obtindria la tercera posició amb el 20% dels vots

L’ultradretà Eric Zemmour i la conservadora Valérie Pécresse es quedarien al quart i cinquè lloc amb el 7% i el 4,8%, respectivament

L’actual president francès, Emmanuel Macron, i la candidata ultradretana Marine Le Pen es disputaran el màxim càrrec polític de la República a la segona volta de les presidencials, que se celebrarà el proper 24 d’abril, segons el sondeig a peu d’urna realitzat per Ipsoso-Sopra Steria per a la radiotelevisió pública francesa i el diari Le Parisien.

Segons aquestes les primeres estimacions publicades a França coincidint amb el tancament dels col·legis electorals a les vuit del vespre, Macron ha estat el clar guanyador de la primera volta amb un 28,5% dels vots, quatre punts i mig més que fa cinc anys (24%). La candidata de Reagrupament Nacional (RN), serà a la segona ronda per tercera vegada en obtenir el segon lloc, amb el 23,6% dels sufragis. Le Pen també millora el resultat en comparació amb el 2017, quan va obtenir el 21,3% dels vots a la primera volta.

El candidat d’esquerres Jean-Luc Mélenchon, líder de La França Insubmisa, és el tercer candidat més votat a la primera volta amb el 20,3% dels suports, set dècimes més que fa cinc anys (19,58%).

Força per sota queden el candidat d’extrema dreta Eric Zemmour, que recull el 7% dels sufragis, i la candidata dels Republicans (LR), Valérie Pécresse, amb el 4,8% dels vots, el pitjor resultat per al partit tradicional de la dreta francesa a la Cinquena República.

Yannick Jadot, el candidat dels Verds, ha quedat en la sisena posició amb el 4,3% dels sufragis i el ruralista Jean Lassalle, en la setena amb el 3,2%. El candidat del Partit Comunista, Fabien Roussel, és el vuitè amb el 2,6% i el sobiranista Nicolas Dupont-Aignan (2,2%), novè.

La candidata del Partit Socialista i alcaldessa de París, Anne Hidalgo, ha quedat en la desena posició amb el 2%, el pitjor resultat de la història de la seva formació a les presidencials, per sota del 6,36 % que va obtenir Benoît Hamon.

Els trotskistes Nathalie Arthaud (Lutte Ouvrière) i Philippe Poutou (Nouveau Parti anticapitaliste) han quedat per sota de l’1%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona