Política

El cap de l’Estat Major dels EUA creu que el conflicte a Ucraïna durarà anys

El cap de l’Estat Major Conjunt dels EUA, el general Mark Milley, ha augurat aquest dimarts que el conflicte a Ucraïna s’estendrà “durant anys”, després que Rússia envaís el país veí el passat 24 de febrer.

Milley ha fet aquestes declaracions en una compareixença juntament amb el secretari de Defensa, Lloyd Austin, en el comitè de Serveis Armats de la Cambra baixa per a parlar del pressupost militar sol·licitat al Congrés per a l’any fiscal 2023, que comença a l’octubre.

En resposta a una pregunta del legislador demòcrata Bill Keating sobre la durada de la guerra a Ucraïna, Milley ha opinat que serà “un conflicte molt estès en el temps”.

“Crec que almenys pot mesurar-se en anys, no sé si una dècada, però durant anys, assegurança”, ha predit el general, qui ha subratllat que aquest fet farà que “l’OTAN, els EUA i tots els aliats i socis que estan fent costat a Ucraïna estaran implicats per temps”.

Aquest dilluns, l’assessor de Seguretat Nacional de la Casa Blanca, Jake Sullivan, ha assegurat que Rússia està “revisant els seus objectius” en la guerra d’Ucraïna i planeja centrar-se en l’est i en part del sud en lloc de tractar d’envair tot el país, i ha pronosticat que la nova fase del conflicte serà “llarga”.

D’altra banda, tant Milley com Austin han remarcat aquest dimarts que l’enviament de tropes dels EUA a Ucraïna hagués pogut dissuadir al president de Rússia, Vladímir Putin, d’envair Ucraïna, però que ho van descartar pel risc de confrontació directa amb els russos.

El general va indicar que una intervenció militar estatunidenca a Ucraïna hagués suposat un conflicte directe amb Rússia, per la qual cosa ell mateix l’ha desaconsellat.

De manera similar s’ha expressat Austin, qui ha assenyalat que en cap moment va ser objectiu de l’Administració del president Joe Biden dissuadir a Putin amb l’enviament de militars a Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES