Política

Jordi Sànchez anuncia que renuncia a liderar Junts

L’actual secretari general demana una candidatura única per rellevar-lo en el proper congrés del juny a la Catalunya del Nord

S’obre la cursa per substituir-lo entre la resta d’actors més destacats

El secretari general de JxCat, Jordi Sànchez, va sorprendre ahir amb l’anunci que no aspirarà a la reelecció en el càrrec en el proper congrés de la formació. “Els temps avui requereixen una manera diferent de treballar”, va dir el secretari general del partit que obre la cursa interna al lideratge de Junts entre la resta d’actors més destacats del partit. “Això no va d’agendes personals, això no va d’opcions personalistes que ens permetin tenir suposadament minuts de glòria. Això va de fer un projecte col·lectiu, un projecte fort”, va afirmar. Segons el secretari general del partit, no té cap sentit demanar una llista única i voler mantenir-se en el càrrec i és per això que hi renuncia. “Estaré al costat d’aquelles persones que vulguin tirar endavant aquest partit amb el compromís de l’1-O”, va expressar. La figura de Sànchez havia estat qüestionada en els últims mesos per diferents sectors del partit, i entre els noms que es barregen internament per rellevar-lo hi és el de Jordi Turull, encara que finalment es podria optar per una solució de consens que aglutini les diferents sensibilitats del partit.

En la seva intervenció davant del consell nacional, reunit a Alcarràs, Sànchez va demanar deixar de banda els personalismes i assumir el “repte” de presentar una única candidatura al congrés nacional del parit. “No em fa por la pluralitat ni que hi hagi diferents candidatures, el tema és saber si serem capaços de ser generosos i entendre’ns”, va afirmar Sànchez.

El consell nacional d’aquest dissabte també acordava celebrar el proper congrés nacional la primera quinzena de juny a la Catalunya del Nord. Serà “enormement transcendental”, va dir Sànchez, ja que serà el primer que se celebrarà de manera presencial i on els militants es podran “abraçar amb la seva gent”. L’elecció a la Catalunya del Nord no és casual i permetrà retrobar-se amb els consellers exiliats Lluís Puig i Toni Comín i el seu president, Carles Puigdemont. Amb la seva renúncia a aspirar a la secretaria general, Sànchez tanca la primera incògnita del congrés de Junts, mentre queda el dubte de si Carles Puigdemont continuarà com a president. El secretari general de Junts va vaticinar que “molts” voldran que el congrés sigui “sorollós” i que Junts “ensopegui”, ja que els disputen “la primera posició com a primera força del país”, en una al·lusió velada a ERC.

Forts en les municipals

Sànchez es va mostrar confiat que el partit serà capaç de fer “un bon congrés” i preparar bé les eleccions del 2023, en les quals el partit espera ser la primera força. El secretari general també es va referir a aquests comicis en la seva intervenció davant del consell nacional, i va indicar que Junts està en condicions d’anar a les eleccions “sota un mateix nom” i unint el seu “espai”, amb referència als alcaldes que reté el PDeCAT.

La intenció de l’actual direcció del partit és incorporar els alcaldes que es van presentar sota la marca de Junts el 2019 però que van decidir mantenir-se en el PDeCAT i no es van acabar afiliant a JxCat.

LA FRASE

Entenc que els temps avui requereixen una manera diferent de treballar
Jordi Sànchez
secretari general de junts per catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Brussel·les proposa a Londres la lliure circulació dels joves entre la UE i el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona