Política

birmània

La junta militar birmana manté empresonats a més de 10.000 presos polítics

Una ONG local denuncia també que des del cop d’estat protagonitzat pels generals el febrer del 2021 més de 1.700 persones han mort per la violenta resposta dels uniformats

La junta militar de Birmània, encapçalada pel general Min Aung Hlaing, manté detingudes a 10.000 persones, considerades presos polítics per una ONG local que comptabilitza els arrestos i morts arran del cop d’estat d’1 de febrer de 2021 que ha enfonsat el país asiàtic en una profunda crisi política, social i econòmica.

L’Associació per a l’Assistència de Presos Polítics (AAPP) assenyala en la seva última actualització, aquest dijous, que actualment hi ha més de deu mil presos polítics engarjolats, la majoria dels quals han patit tortures i estan reclosos en condicions deplorables.

L’associació birmana, que treballa des de l’exili per a verificar les informacions sobre la brutal repressió exercida per la junta militar des de la seva arribada al poder fa més d’un any, assenyala també que des de l’alçament que va posar fi a una dècada d’incipient democràcia al país almenys 1.723 persones han mort per la violenta reposta dels uniformats.

Des de l’1 de febrer de l’any passat, 13.040 birmans han estat detinguts, dels quals, segons dades de l’AAPP, menys d’un miler haurien estat sentenciats, cinquanta-dos dels quals a pena de mort, i uns 3.040 haurien estat alliberats. Entre les persones que romanen retingudes hi ha la deposada dirigent i Nobel de la Pau, Aung San Suu Kyi, condemnada a sis anys de presó per diversos delictes i que s’enfronta a una desena de càrrecs més presentats contra ella pels colpistes. A mitjans del mes passat, les Nacions Unides (ONU) va acusar els militars birmans d’assassinar, detenir i torturar de manera massiva a la població civil amb mètodes que inclouen: penjar el pres del sostre i privar-lo d’aigua i menjar; forçar-lo a romandre dret i en aïllament llargs períodes de temps; sotmetre’l a electrocucions o drogar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona