Política

Rússia mobilitza tropes per a l’ofensiva final al Donbass

L’Estat Major ucraïnes informa de replegaments d’efectius russos cap a Bielorússia que després tornen cap a Rússia

Rússia està mobilitzant al gruix de les seves tropes per a l’ofensiva final al Donbass, mentrestant, tant Ucraïna com l’OTAN encara recelen de l’anunciada reagrupació de l’Exèrcit rus, especialment en el nord i entorn de la capital, Kíev.

Segons l’Estat Major General de l’Exèrcit ucraïnès, l’objectiu de l’enemic rus seria fer-se amb “el control total del territori de les regions de Donetsk i Lugansk”, on les milícies separatistes combaten espatlla amb espatlla amb les forces russes.

Rússia assegura haver bloquejat les principals línies de comunicació i proveïment ucraïnesos, la qual cosa impediria l’arribada de reforços a la primera línia de combat en el Donbass.

A més, malgrat la reducció de l’activitat militar russa entorn de la capital i Txernihiv, la constant pressió russa sobre totes dues ciutats del nord lligaria de mans i peus a Kíev, que no podria socórrer a les unitats ucraïneses a Donetsk i Lugansk.

Avanç imparable al Donbass

L’Exèrcit rus s’ha centrat en les últimes hores a atacar amb míssils de creuer d’alta precisió llançats per la seva aviació els dipòsits que subministren combustible a les forces ucraïneses desplegades en el Donbass, inclosos els de la regió veïna de Dniprò.

A més, han avançat altres sis quilòmetres després de travessar el riu Kashlagach, que es troba en direcció a la regió de Zaporíjia, sota control rus des de fa setmanes.

L’objectiu d’aquest avanç és enllaçar amb les forces russes emplaçades en Zaporíjia, per a després girar al nord, on es troba Kramatorsk, el principal bastió militar ucraïnès de la zona des de 2014.

D’altra banda, segons els separatistes, les seves milícies controlen més del 90% de Lugansk i prop de dos terços de Donetsk.

Replegament rus cap a Bielorússia

En el marc de la reagrupació anunciada per Moscou, l’Estat Major ucraïnès ha informat que tropes russes s’haurien retirat cap a Bielorússia, i després haurien abandonat amb tren aquest país amb destinació a Rússia.

A més, segons va informar la corporació nuclear ucraïnesa Energoatom, les tropes russes que es van fer en els primers dies de la guerra amb el control de la zona d’exclusió de l’antiga planta nuclear de Txernòbil, l’han abandonat, amb l’excepció d’un petit contingent.

“Si ells volen aconseguir algun èxit a l’est, han de retirar forces d’algun lloc. Però no poden reubicar totes les seves forces i abandonar les regions de Kíiv i Txernihiv, ja que llavors nosaltres començaríem a enviar a les nostres forces a l’est. Han de mantenir part d’elles per a retenir les nostres forces en la defensa de Kíiv”, va reconèixer Oleksiy Arestóvych, assessor presidencial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona