Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

Els EUA diuen que Putin va ser “enganyat” pels seus assessors

La directora de Comunicacions de la Casa Blanca diu que els funcionaris russos tenen por a dir-li la veritat

El president rus, Vladímir Putin, ha estat enganyat per assessors que estaven massa espantats per dir-li el malament que va la guerra a Ucraïna i el dolent que són les sancions imposades per Occident, van dir dimecres al vespre funcionaris de la Casa Blanca i de la UE.

Entrat ja en el segon mes de guerra des que les forces russes van llançar la invasió d’Ucraïna, el 24 de febrer passat, l’exèrcit rus ha estat frenat en molts fronts per la forta resistència de les forces ucraïneses, que han recuperat territoris.

“Tenim informació que Putin es va sentir enganyat per l’exèrcit rus, la qual cosa ha resultat una tensió persistent entre Putin i el seu lideratge militar”, va dir Kate Bedingfield, directora de comunicacions de la Casa Blanca, als periodistes durant una roda de premsa dimecres al vespre. “Creiem que Putin està sent mal informat pels seus assessors sobre el mal acompliment de l’exèrcit rus i com l’economia russa està sent paralitzada per les sancions perquè els seus assessors principals tenen massa por de dir-li la veritat”, va dir la Bedingfield. “Aleshores, és cada cop més clar que la guerra de Putin ha estat un error estratègic que ha deixat Rússia més dèbil a llarg termini i cada cop més aïllada en l’escenari internacional”.

Una avaluació compartida per la UE i també pel Regne Unit. El cap de l’agència d’espionatge britànica, Jeremy Fleming, en un discurs pronunciat a Austràlia, va dir que Putin havia calculat malament la força de la resistència ucraïnesa, la resposta occidental i la capacitat de les seves forces per aconseguir una ràpida victòria. “Tot se suma a l’error de càlcul estratègic que els líders occidentals van advertir a Putin que seria. S’ha convertit en la seva guerra personal, i el cost el paguen les persones innocents a Ucraïna i, cada cop més, també els russos”, va dir Fleming.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA