Política

Le Pen s’acosta a Macron en la cursa cap a l’Elisi

La candidata ultra se situa a només set punts del president en la primera volta

Quan falta poc més d’una setmana per a la primera volta de les eleccions presidencials franceses, el pròxim 10 d’abril, la distància en la intenció de vot entre el president, Emmanuel Macron, i la candidata ultradretana a l’Elisi, Marine Le Pen, s’escurça a només set punts fins a arribar a l’avantatge més estret mai registrat, segons revela un sondeig difós ahir per la cadena BFMTV i el setmanari L’Express.

L’estudi preveu per a la primera volta un 28% dels vots per a Macron i un 21% per a Le Pen, seguits de Jean-Luc Mélenchon, candidat de la França Insubmisa (15,5%) i única figura progressista amb possibilitats d’accedir a la segona volta. Per la seva banda, l’ultradretà Éric Zemmour i la candidata conservadora Valérie Pécrésse es mantenen en la seva tendència a la baixa i recollirien només al voltant d’un 10% dels vots.

Quant a la segona volta, el 24 d’abril, l’estudi demoscòpic mostra un avanç de Le Pen fins a situar-se en un 47,5% de les intencions de vot, cada cop més a prop de Macron, que recolliria un 52,5%.

De confirmar-se aquest resultat, l’actual president reeditaria el seu mandat de cinc anys, si bé amb un marge poc folgat. Les últimes enquestes concedien a l’actual cap d’estat almenys un 55% de la intenció de vot en segona volta enfront de Le Pen, líder del Rassemblement National, que tindria almenys un 45%. Fa cinc anys, Macron es va imposar a la mateixa rival amb una gran diferència (66,10% contra 33,9%), després de l’enfonsament en campanya de les dues grans formacions tradicionals de dreta i d’esquerra, Els Republicans i el Partit Socialista.

La seva resistència en les enquestes ha portat els responsables de campanya de Le Pen a mantenir l’estratègia, consistent a moderar la imatge de la candidata ultradretana, humanitzar-ne la personalitat i convèncer els votants que la seva victòria no representaria cap amenaça per a la República. Durant la campanya, Le Pen ha posat l’accent en els temes socials erigint-se en defensora del poder adquisitiu dels francesos, molt minvat a causa de la inflació que ha seguit a la pandèmia i a l’actual guerra d’Ucraïna, que ha disparat a l’alça els preus de l’energia i altres productes bàsics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona