Política

70.000 persones col·lapsen València per commemorar els 300 anys d'Almansa i reclamar la continuïtat de TVC

Simultàniament, se celebra a Palma la Gran Diada per la Llengua i l'Autogovern, amb una desfilada i ballada popular

Acció Cultural del País Valencià calcula que unes 70.000 persones s'han manifestat aquesta tarda pel centre de València per commemorar els 300 anys de la batalla d'Almansa i alhora reclamar la continuïtat de les emissions de TVC al País Valencià. Segons la policia local, però, només n'eren 6.000.

L'acte, convocat per Acció Cultural i que ha doblat el nombre d'assistents de l'any passat, s'ha iniciat a la plaça de Sant Agustí i el clou un concert al Campus dels Tarongers de la Universitat de València amb participació, entre d'altres, de Miquel Gil, Al Tall, Obrint Pas, Feliu Ventura i l'Ham de Foc, entre d'altres. Els manifestants van llançar consignes a favor de la llibertat d'expressió, el canvi de govern a la Generalitat de València, els Països Catalans i la independència.

La protesta és la més important que s'ha fet a València en molts anys. De fet, un dels principals carrers de la ciutat, l'avinguda Colom, ha quedat completament col·lapsada. A la capçalera de la manifestació hi havia representants d'ACPV, l'Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural; Graciela Ferrer, en representació de Compromís pel Territori; Artur Balaguer, de Ja en tenim prou i la presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià, Empar Salvador.

Just darrere hi havia una altra pancarta, amb el lema Per la llibertat d'expressió, que feia referència a la lluita de nombroses entitats i col·lectius per mantenir les emissions de TVC i a la prohibició de projectar el film Ja en tenim prou als espais municipals i a les universitats. A més, a l'acte també han assistit escriptors i intel·lectuals com Rosana Pastor, Vicent Pardal o Francesc de Paula Burguera.

Simultàniament se celebra a Palma la Gran Diada per la Llengua i l'Autogovern, amb una desfilada, actes d'animació infantil i una ballada popular. L'acte central és una gran festa amb els concerts d'Els Pets i dels Anegats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona