Política

Aragonès convoca els partits a una reunió per exposar-los les mesures preses pel Govern arran de la guerra a Ucraïna

La trobada se celebrarà el dilluns vinent

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha convocat tots els partits amb presència al Parlament a una reunió per explicar-los com està actuant el Govern després de la guerra a Ucraïna. Segons ha pogut confirmar l’ACN, la trobada amb els grups serà el dilluns vinent.

En aquesta reunió el cap de l’executiu detallarà les mesures que s’ha pres i les accions que es preveu engegar des de Catalunya de suport a Ucraïna i per fer front a les conseqüències del conflicte.

El líder del PSC, Salvador Illa, ha estat el primer de confirmar públicament la seva assistència, precisament en un acte del partit sobre el conflicte amb Rússia.

Illa avisa Aragonès que la reunió per explicar com s’aborda la crisi a Ucraïna no pot ser “una guerreta competencial”

ACN

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha avisat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que a la reunió on ha convocat tots els partits per exposar-los les accions que ha adoptat el govern en relació amb el conflicte a Ucraïna no hi avalaran “guerretes competencials”.

En un acte del partit, Illa ha advertit que ara “no és moment de fer curses a veure qui es fa primer la foto”, sinó que cal “anar plegats” i que “cadascú sàpiga el seu paper”. Tot i això, el socialista ha celebrat que Aragonès hagi convocat la reunió per explicar-los les mesures per “ser al costat d’Ucraïna”. “Crec que fa bé, hi donem suport” ha concedit. De fet, ja hi ha confirmat la seva assistència.

El líder del PSC ha insistit que ara els ciutadans necessiten “certeses i moderació” i ha advertit que “els projectes que empetiteixen no tenen suport”.

Durant la seva intervenció, ha lloat la resposta que el president espanyol, Pedro Sánchez, ha donat a la crisi i ha posat en valor que s’hagi acceptat ràpidament que “el marc de decisió és Europa”. Segons ell, aquest marc és especialment important a l’hora de decidir una alternativa al model energètic, després de constatar la dependència al gas rus.

Illa també ha avisat que “la defensa dels valors” de la UE “exigirà sacrificis”.

A més del primer secretari, a l’acte hi han intervingut l’eurodiputat socialista Javi López, que s’ha referit a la polèmica pels suposats contactes de l’entorn de l’expresident Carles Puigdemont amb Rússia. “Aquella irresponsabilitat i frivolitat ara es veu més que mai”, ha comentat. “Qui en paga les conseqüències són els catalans”, ha afegit. López ha criticat els suposats “interessos espuris” de Puigdemont i ha recordat que una resolució del Parlament Europeu va constatar que Rússia “ha intentant amenaçar i interferir en la democràcia europea”, a parer de López a través de “l’extrema dreta i també del secessionisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona