Política

política

Porqueres, revolucionària per uns dies

El moviment de l'esquerra anticapitalista estatal celebra la seva primera universitat d'estiu a Pujarnol

Izquierda Anticapitalista, una confederació estatal de la qual forma part el col·lectiu català Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, celebra des d'ahir i fins diumenge a Pujarnol (Porqueres) la seva primera universitat d'estiu. Ponents de la talla de Luc Boltanski (director d'estudis de l'École d'Haute Études en Sciences Sociales de Paris), el filòsof i assagista Santiago Alba Rico (que ahir va presentar-hi la seva darrera obra, El naufragio del hombre), el principal teòric de l'ecologisme estatal, Jorge Riechmann o el periodista d'investigació Roberto Montoya (l'excap d'informació internacional del diari El Mundo, que va destapar els vols secrets de la CIA), són alguns dels convidats als tallers, xerrades i fins a una seixantena d'activitats que s'hi han programat. S'hi han inscrit més de 200 persones, procedents sobretot de Catalunya i Madrid. La crisi econòmica, la recuperació de la memòria històrica, els moviments okupes, el feminisme, el racisme i la xenofòbia són alguns dels temes que es debatran aquests dies.

Les sessions es completaran dissabte al vespre amb un acte polític en el qual està previst que intervinguin el líder del moviment anticapitalista francès, Olivier Bensancenot; Bruno Maia, del Bloco d'Esquerra de Portugal; Tatiana Montella, de Sinistra Crítica d'Itàlia; Raúl Camargi, d'Izquierda Anticapitalista; Pep Riera, exsecretari general d'Unió de Pagesos, i Esther Vivas, representant de Revolta Global-Esquerra Anticapitalista. Aquest col·lectiu pensa presentar la seva candidatura a les pròximes eleccions al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona