Política

Set detinguts més pel tall del Tsunami a la Jonquera

Els Mossos van continuar executant ahir les ordres d’arrest del jutjat 4 de Figueres

Ja han dut per la força 11 persones a declarar per la protesta a l’AP-7

Els Mossos van executar ahir al matí a primera hora set detencions més de les ordenades pel jutjat 4 de Figueres arran del tall de l’AP-7 instigat pel Tsunami Democràtic entre la Jonquera i el Pertús el novembre del 2019, com a protesta per la sentència del Suprem contra els impulsors de l’1-O. La vigília ja havien arrestat quatre activistes més, que igualment s’havien negat a comparèixer fins ara al jutjat, tot i les diverses citacions per declarar sobre els fets, pels quals hi ha oberta una macrocausa amb uns 200 investigats per presumptes delictes de danys i desordres públics. En total, són 14 les persones que van desobeir i no van acudir a declarar al llarg del procediment, tampoc en l’última cita que van rebre el 4 de febrer del nou jutge que ha agafat el cas, tot i que només són una dotzena els encausats ara, ja que, segons el TSJC, en el cas dels altres dos no es va poder fer l’última citació. Fonts judicials remarquen que a tots se’ls havia citat “en un mínim de cinc ocasions” sense que hi anessin.

Entre els arrestats ahir hi ha cinc persones de Manresa –entre elles el regidor de la CUP Jordi Trapé–, una de Navarcles i una altra de Valls. Activistes d’Alerta Solidària van anar a donar-los suport a Figueres, on van ser traslladats a declarar davant del jutge –tot i que la majoria s’acolliria al dret de negar-s’hi–, que al vespre els va deixar en llibertat. Ben bé a la mateixa hora es van muntar concentracions de suport a la plaça de Sant Domènec de Manresa i a la plaça del Blat de Valls. Entre els encausats també hi ha veïns d’Amposta, Caldes de Malavella, Campdevànol, l’Escala, Montmelús i Sant Pere de Riudebitlles.

“És vergonyós que no s’hagi arxivat encara”

Un dels arrestats ahir, el regidor manresà Jordi Trapé, va denunciar en un vídeo a les xarxes que l’han detingut per “haver-se negat a participar en un procés repressiu”. Trapé, que diu que també va manifestar-se com a càrrec electe i, per tant, en defensa dels drets col·lectius, considera “vergonyós” que la causa no s’hagi arxivat encara dos anys i mig després, i que continuï l’“atac a la llibertat d’expressió i manifestació”. “Desobeir és la meva opció per dir prou a la repressió”, deia l’edil, que veu la desobediència com una via necessària per a la independència. Una altra detinguda ahir, l’exregidora cupaire a Navarcles, Ylènia Morros, també denunciava en un altre vídeo que la causa no s’arxivi. “Si el tall no s’hagués fet en el marc d’una lluita independentista no hi hauria hagut cap procés judicial”, clamava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Orobitg i Viñas, representants de la Selva i el Gironès a la llista d’ERC

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona